Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας «Το Περιβάλλον Δεν Έχει Σύνορα»

Ημ/νία Ανάρτησης: 3 Ιουνίου, 2011

perivallon-nikh-1perivallon-nikh-2

Συμμετέχοντας στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας σε συνεργασία με την Δ/νση Α΄ Βάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας και τα Τμήματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης,  διοργάνωσαν εκδήλωση αφιερωμένη στην προστασία του περιβάλλοντος.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην «νεκρή ζώνη» ανάμεσα στα Τελωνεία των δύο χωρών Ελλάδας και FYROM, και περιελάμβανε καθαρισμό του χώρου από μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της Φλώρινας αλλά και του Μοναστηρίου.
Οι μαθητές από τις δύο χώρες κρατώντας πλακάτ που ανέγραφαν συνθήματα υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος μετά τον καθαρισμό του χώρου φωτογραφήθηκαν μαζί, ζωγράφισαν μαζί και άκουσαν τις σύντομες παραινέσεις των επικεφαλής.
Στην σύντομη προσλαλιά του προς τους μαθητές και δασκάλους τους,  ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Δημήτριος Ηλιάδης αναφέρθηκε στην κοινότητα των προβλημάτων, τονίζοντας πως «το Περιβάλλον όπως και η Τέχνη δεν έχουν σύνορα».
Τα κοινά περιβαλλοντικά προβλήματα επιλύονται με κοινές λύσεις, με περιβαλλοντική εκπαίδευση, μα πάνω απ’ όλα με διάθεση καλής γειτονίας και ανεπτυγμένη οικολογική συνείδηση».
Ο κ. Ηλιάδης ευχήθηκε όπως η σημερινή εκδήλωση σταθεί η απαρχή μιας σειράς κοινών εκδηλώσεων ανάμεσα στις νεολαίες των δύο χωρών, τις οποίες εκδηλώσεις η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας θα κάνει τα πάντα για να πετύχουν.