Πρέσπες συνάντηση ενημέρωσης για θέματα τουρισμού

Ημ/νία Ανάρτησης: 10 Απριλίου, 2012

prespes-toyrismos-s-1

Με μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων πραγματοποιήθηκε η συνάντηση ενημέρωσης για θέματα τουρισμού, χθες Μεγάλη Δευτέρα, στο παλιό Δημαρχείο, στο Λαιμό.

Η συνάντηση ξεκίνησε με ενημέρωση για το πανευρωπαϊκό λιβαδοπονικό συνέδριο, που θα γίνει στην Πρέσπα στις 19-23 Μαΐου, με συμμετοχή 210 συνέδρων από 25 χώρες, από τον  Δρ Μιχάλη Βραχνάκη που είναι Επίκουρος Καθηγητής στο ΤΕΙ Λάρισας, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής EDGG και  Γενικός Γραμματέας Δ.Σ. Ελληνικής Λιβαδοπονικής Εταιρίας.

Για τη λειτουργία της «Επιτροπής τουριστικής ανάπτυξης και προβολής του Δήμου Πρεσπών» μίλησε ο  κ. Οδυσσέας Χαντζάρας, Δημοτικός Σύμβουλος και πρόεδρος της Επιτροπής, ο οποίος ανέλυσε τους στόχους της Επιτροπής για την ανάδειξη των προτεραιοτήτων και το συντονισμό δράσεων στον τομέα του τουρισμού.

prespes-toyrismos-s-2

Για τη διαχείριση θεμάτων τουρισμού από το Δήμο Πρεσπών, τα έργα προς υλοποίηση (INTERREG Ελλάδα – Αλβανία) και τις προτάσεις έργων προς υποβολή στο πρόγραμμα INTERREG Ελλάδα – ΠΓΔΜ μίλησε ο Επιστημονικός συνεργάτης του Δήμου Πρεσπών Δρ Γιάννης Καζόγλου, ο οποίος είχε και την ευθύνη για το συντονισμό της συνάντησης.

Ενδιαφέρουσες απόψεις, προτάσεις κι εμπειρίες ακούστηκαν από εκπροσώπους τοπικών φορέων και ιδιώτες, για την τουριστική ανάπτυξη στο Δήμο Πρεσπών. Στη συνάντηση πήραν μέρος η Ομάδα Νεολαίας Πρεσπών, η κα Τριανταφυλλιά Γκώγκου, Υπεύθυνη Ενημέρωσης και λειτουργίας Κέντρων Ενημέρωσης Επισκεπτών του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πρεσπών, ο κ. Παντελής Δάφας, Πρόεδρος Αναγκαστικού Δασικού Συνεταιρισμού Πισοδερίου, ο κ. Αλέξανδρος Τράσιας, Δημοτικός Σύμβουλοs και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πρεσπών, κα.

Τη συνάντηση παρακολούθησαν πολλοί επαγγελματίες στον τομέα του τουρισμού, οι οποίοι κατέθεσαν τις εμπειρίες και τους προβληματισμούς τους στο διάλογο που ακολούθησε.

Η Επιτροπή τουριστικής ανάπτυξης και προβολής του Δήμου Πρεσπών κατέγραψε όλες τις απόψεις και ζήτησε από όλους τους συμμετέχοντες, να υπάρχει συνεργασία κι επικοινωνία, ώστε να προκύψει ο καλύτερος δυνατός σχεδιασμός δράσεων, για την ανάπτυξη του τουρισμού στην περιοχή.

Ακολουθήστε μας στο Facebook..

Ακολουθήστε μας στο Facebook..
TAGGED: Πρέσπες,