Προάγοντας τις Δεξιότητες του Παγκόσμιου Πολίτη των παιδιών στο Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο με ιδιαίτερη επιτυχία η επιστημονική Εσπερίδα

Ημ/νία Ανάρτησης: 20 Μαρτίου, 2023

Την Τετάρτη, 19-03-2023, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δήμου Φλώρινας πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία η επιστημονική Εσπερίδα που διοργάνωνε το Εργαστήριο Παιδαγωγικών Μελετών και Καινοτόμων Εκπαιδευτικών Πρακτικών της Σχολής Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Φλώρινας, το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών Φλώρινας και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας, με θέμα:

 

«Προάγοντας τις Δεξιότητες του Παγκόσμιου Πολίτη των παιδιών στο Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο»

 

Στην Εσπερίδα παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν η Κοσμητόρισσα της Σχολής Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, κ. Πηνελόπη Παπαδοπούλου, Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, ο κ. Κωνσταντίνος Ντίνας, Πρόεδρος του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών Φλώρινας, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, ο κ. Ιωάννης Θωίδης, Πρόεδρος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Φλώρινας, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, η κ. Βασιλική Πλιόγκου, Επίκουρη Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Διευθύντρια του Εργαστηρίου Παιδαγωγικών Μελετών και Καινοτόμων Εκπαιδευτικών Πρακτικών της Σχολής Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, η οποία ήταν και η διοργανώτρια της Εσπερίδας, και η κ. Όλγα Μούσιου Μυλωνά, Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας.

 

Η Εσπερίδα συμμετείχαν οι ομιλητές:

 

  1. κ. Θεοδώρα-Ντορέττα Αστέρη

Σύμβουλος Α΄ και Συντονίστρια της Μονάδας Ειδικής και Συμπεριληπτικής Εκπαίδευσης του ΙΕΠ, Δρ. Ειδικής Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ.

 

  1. κ. Κυριακή Μέλλιου

Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ60 στο 6ο Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Αττικής, Διδάσκουσα στο ΠΤΝ του ΠΔΜ.

 

  1. κ. Θαρρενός Μπράτιτσης

Καθηγητής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

 

Την Εσπερίδα παρακολούθησαν πολλοί φοιτητές της Σχολής Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και πολλοί εκπαιδευτικοί της Σχολής Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

 

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους, καθώς και τον Δήμαρχο Φλώρινας, κ. Βασίλειο Γιαννάκη, και τον Δήμο Φλώρινας για την ευγενική παραχώρηση του ωραίου χώρου της Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων του Δήμου Φλώρινας, όπου διεξήχθη η επιτυχής Εσπερίδα.

 

Με τιμή

Οι συνδιοργανωτές

TAGGED: Φλώρινα,