Πρόγραμμα Εορτασμού της Οσίας Σοφίας της Κλεισούρας

Ημ/νία Ανάρτησης: 27 Απριλίου, 2017

osia-sofia-askhtria-1ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΗΜΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΤΗΣ ΕΝ ΤΗ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΛΕΙΣΟΥΡΑΣ ΤΗΣ ΚΑΘ’ΗΜΑΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΑΣΚΗΣΑΣΗΣ

Στις 6 Μαΐου η Αγία μας Εκκλησία τιμά και εορτάζει τη μνήμη της Οσίας Σοφίας της Κλεισούρας, η οποία κατετάγη στο Αγιολόγιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας το 2012.
Οι εορτασμοί θα λάβουν χώρα στο Μοναστήρι της Παναγίας της Κλεισούρας, όπου έζησε και οσιακά εκοιμήθη, εκεί που υπάρχει ο τόπος της ασκήσεως, ο τάφος της και τα χαριτόβρυτα λείψανά της.

Παρασκευή 5 Μαΐου 2017 (παραμονή εορτής)
• Ώρα 5:30΄ μ.μ. : Μικρός Αγιασμός στο Ασκητήριο της Αγίας.

• Ώρα 6:30΄ μ.μ. : Μέγας Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιωαννίνων κ.κ. Μαξίμου και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ.κ. Γαβριήλ και Καστορίας κ.κ. Σεραφείμ.

IM-PANAGIAS-KLEISOURA-5Σάββατο 6 Μαΐου 2017

• Ώρα 7:00΄ π.μ. : Όρθρος και Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ.κ. Γαβριήλ και συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιωαννίνων κ.κ. Μαξίμου και του οικείου Ποιμενάρχου κ.κ. Σεραφείμ .

• Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και των Ιερών Λειψάνων της Αγίας Σοφίας από την Ιερά Μονή έως το παρεκκλήσιο του Τιμίου Προδρόμου, όπου βρίσκεται και ο τάφος της Αγίας.

• Ώρα 6:00΄ μ.μ. : Μεθέορτος Πανηγυρικός Εσπερινός και Ιερά Παράκληση στην Αγία Σοφία.

Σημείωση : Θα υπάρχει δωρεάν μετακίνηση για το Μοναστήρι της Παναγίας της Κλεισούρας.
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στους Εφημερίους των κατά τόπους Ενοριών.

“Η Αγία Σοφία είναι η δική μας Αγία.
Είναι το δώρο του Θεού σε μας και σε ολόκληρη την οικουμένη.
Η παρουσία της είναι ζωντανή, ιδιαίτερα στο χώρο της Μονής της.
Η προστασία της και η ευλογία της είναι καθημερινή σε εκείνους που ζητούν τη βοήθειά της”.