Το πρόγραμμα του Εορτασμού των Ελευθερίων της Φλώρινας

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ 105ης ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΙΣ 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1912

Για τον εορτασμό της 105ης Επετείου των Ελευθερίων της Φλώρινας, κατά την 8η Νοεμβρίου 1912, ο Δήμος Φλώρινας καθορίζει τις εορταστικές εκδηλώσεις στο σύνολο του Δήμου Φλώρινας, ως εξής:

Α) 7η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017, ΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ

1) Ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις στα Σχολεία, Δημόσιες Υπηρεσίες, Οργανισμούς Δημοσίου Δικαίου κ.λ.π., στο σύνολο του Δήμου Φλώρινας. Οι ομιλητές για τους φοιτητές – σπουδαστές – μαθητές θα ορισθούν από τους Δ/ντές των αντίστοιχων εκπ/κών ιδρυμάτων όλων των βαθμίδων.
2) Προσκύνημα των Μνημείων των Ηρώων και στέψη των προτομών αυτών από τους φοιτητές – σπουδαστές – μαθητές, προσκόπους και οδηγούς, προσερχόμενους με επικεφαλής καθηγητές, δασκάλους και βαθμοφόρους, στο σύνολο του Δήμου Φλώρινας.

3) Γενικός σημαιοστολισμός από το πρωί των Δημοσίων, Δημοτικών Ν.Π.Δ.Δ. και Ι.Δ. των Ιδιωτικών Καταστημάτων και Οικιών, στο σύνολο του Δήμου Φλώρινας. Ο Σημαιοστολισμός θα διαρκέσει μέχρι το βράδυ της Τετάρτης 08 Νοεμβρίου 2017.
4) Φωταγώγηση το βράδυ της Τρίτη 07 Νοεμβρίου 2017 και της Τετάρτης 08 Νοεμβρίου 2017 των Δημοσίων, Δημοτικών, Ν.Π.Δ.Δ. και Ι.Δ., Καταστημάτων και των κοινοχρήστων χώρων (πλατειών, οδών, κ.λ.π.), στο σύνολο του Δήμου Φλώρινας.
ΩΡΑ 7.30’ μ.μ.: Στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας (Νέο Πάρκο).
α) Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον Στρατηγό κύριο Γεώργιο Μπασιακούλη, με θέμα «Η απελευθέρωση της Φλώρινας στο πλαίσιο των νικηφόρων αγώνων του έθνους κατά τους Βαλκανικούς Πολέμους».
β) Παρουσίαση ιστορικών εγγράφων σε ψηφιακή μορφή του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Φλώρινας από τα Γενικά Αρχεία του Κράτους.
γ) Εορταστικό Πρόγραμμα από τη χορωδία γονέων και φίλων του Ωδείου Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας και τη νεανική χορωδία του Ωδείου υπό τη Διεύθυνση της κ. Ανδρέια-Μιρέλλας Διδασκάλου, με τη συνοδεία της μαντολινάτας του Ωδείου Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας υπό την επιμέλεια του κ. Ευάγγελου Καραμπέτσου.

Γ) 8η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017, ΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ

1) ΩΡΑ 7.30π.μ.: Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των Εκκλησιών.
2) ΩΡΑ 8.00π.μ.: Η Φιλαρμονική του Δήμου θα περάσει από τους κεντρικούς δρόμους της πόλεως παιανίζοντας Θούριους και Εμβατήρια.
3) ΩΡΑ 8.15π.μ.: Η Σημαία θα παραδοθεί από τον κ. Δήμαρχο στο Δημαρχιακό Κατάστημα σε Αξιωματικούς του Στρατού και της Αστυνομίας και σε αντιπροσωπείες Μακεδονομάχων και Εφέδρων Αξιωματικών Φλώρινας και θα μεταφερθεί στον τόπο της έπαρσης με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου.
Επίσημη έπαρση της Σημαίας στην πλατεία Γεωργίου Μόδη.
4) ΩΡΑ 10.30π.μ.: Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου.
Απόδοση τιμών από άγημα του 1ου Συντάγματος Πεζικού και τη Φιλαρμονική του Δήμου Φλώρινας. Θα παρευρίσκονται όλοι οι σημαιοφόροι με τις σημαίες τους συνοδεία εκπαιδευτικού.
5) ΩΡΑ 11.00π.μ.: Επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του μνημείου της πλατείας Γεωργίου Μόδη, όπου θα παρευρίσκονται οι σημαιοφόροι με τις σημαίες τους.

Απόδοση τιμών από άγημα του 1ου Συντάγματος Πεζικού και τη Φιλαρμονική του Δήμου Φλώρινας.
• Κατάθεση στεφάνων από τους κ.κ.:
1. Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης
2. Δήμαρχο Φλώρινας
3. Βουλευτή Φλώρινας κ. Κωνσταντίνο Σέλτσα
4. Βουλευτή Φλώρινας κ. Ιωάννη Αντωνιάδη
5. Γενικό Πρόξενο της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Θεσσαλονίκη
6. Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας
7. Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας
8. Διοικητή του 1ου Συντάγματος Πεζικού
9. Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας
10. Αντιπρόεδρο Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας
11. Αστυνομικό Διευθυντή Φλώρινας
12. Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Φλώρινας
13. Πρόεδρο Δημοτικής Κοινότητας Φλώρινας
14. Πρόεδρο Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Ν. Φλώρινας
15. Εκπρόσωπο Συνδέσμου Τραυματιών και Πολεμιστών Οπλιτών
16. Πρόεδρο Ανωτάτης Πανελληνίου Ομοσπονδίας Εφέδρων Αξιωματικών
17. Εκπρόσωπο Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ανθυπασπιστών
18. Εκπρόσωπο Εθνικής Οργάνωσης Μακεδονομάχων «Ο ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ»
19. Εκπρόσωπο Πολιτιστικού Συλλόγου Φίλων «Ο ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΩΤΤΑΣ»
20. Εκπρόσωπο ΠΟΑΕΑ Φλώρινας
21. Εκπρόσωπο ΠΕΑΕΑ Φλώρινας
22. Εκπρόσωπο της Λέσχης Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων Φλώρινας
23. Εκπρόσωπο της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Φλώρινας
24. Εκπρόσωπο της ΕΝΩΣΗ ΚΡΗΤΩΝ Ν. ΦΛΩΡΙΝΑΣ
25. Εκπρόσωπο της ΕΝΩΣΗ ΚΥΠΡΙΩΝ ΦΛΩΡΙΝΗΣ, ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ του Ν. Φλωρίνης
26. Εκπροσώπους άλλων φορέων

• Σιγή ενός λεπτού στη Μνήμη αυτών που έπεσαν για την Πίστη και την Πατρίδα.
• Εθνικός Ύμνος.

6) ΩΡΑ 12.00΄ μ.: Παρέλαση μπροστά από τις Αρχές και το Λαό της Πόλης στη Λεωφόρο Μακεδονομάχων των τμημάτων Αναπήρων, Μακεδονομάχων, Πολιτιστικών Συλλόγων, Ένωσης Κρητών, Σπουδαστών και Μαθητών της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης του Δήμου Φλώρινας, των Σχολών Επαγγελματικής και Τεχνικής Εκπ/σης, των Προσκόπων και Οδηγών, καθώς και Τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

7) ΩΡΑ 5.30΄ μ.μ.: Υποστολή της Σημαίας από Στρατιωτικό Τμήμα με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Φλώρινας και στη συνέχεια παράδοσή της σε Δημοτικό Υπάλληλο στο χώρο της υποστολής.

Pin It

Αφήστε μια απάντηση