Προκήρυξη ανοιχτών λαικών πανεπιστημείων

akadimia politon-1

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ 2013-2014

Η Ακαδημία των Πολιτών (αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία), υπό την επιστημονική εποπτεία του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Τεχνολογίας του Τμήματος Προσχολικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Αθηνών και σε συνεργασία με το «ΚΕΚ ΟΡΑΜΑ», ανακοινώνει την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους 2013-2014 σε όλη την Ελλάδα και συγκεκριμένα στις πόλεις:

ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ, ΑΓΡΙΝΙΟ, ΑΘΗΝΑ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ, ΑΛΙΒΕΡΙ ΕΥΒΟΙΑΣ, ΑΜΥΝΤΑΙΟ, ΑΡΤΑ, ΑΣΤΡΟΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ, ΒΟΛΟΣ, ΔΡΑΜΑ, ΕΔΕΣΣΑ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ, ΘΕΡΜΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΘΗΒΑ, ΚΑΒΑΛΑ, ΚΑΛΑΜΑΤΑ, ΚΕΡΚΥΡΑ, ΛΑΜΙΑ, ΛΑΡΙΣΑ, ΠΑΤΡΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ, ΠΑΡΓΑ, ΣΙΑΤΙΣΤΑ, ΤΡΙΚΑΛΑ, ΤΡΙΠΟΛΗ, ΦΑΡΣΑΛΑ, ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

Οι θεματικές ενότητες που θα αναπτυχθούν, κατά τον Α΄ κύκλο (Σεπτέμβριος-Ιανουάριος), είναι:

ΘΕΑΤΡΟΛΟΓΙΑ – ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ – ΨΥΧΟΔΡΑΜΑ – ΔΡΑΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΚΑΙ ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗ

Πανεπιστημιακοί Καθηγητές, Ηθοποιοί, Θεατρολόγοι, Σκηνοθέτες θα συνδέσουν την Ψυχολογία με τη Σκηνή του Θεάτρου, ζωτικό χώρο του ηθοποιού, που αποτελεί ουσιαστικά την αποτύπωση και μεταφορά εικόνας της κοινωνίας, μέσα από ένα ταξίδι στο χρόνο και στο χώρο.

Μέσα από τον παραλληλισμό, το κάθε μέλος της Ακαδημίας θα μπορέσει να κατανοήσει περισσότερο τα κίνητρα, τους μηχανισμούς άμυνας, τους φόβους, τις ανασφάλειες και τις επιθυμίες του, ανακαλύπτοντας αθέατες πλευρές του εαυτού του, μέσα από το προβαλλόμενο «προσωπείο», με το οποίο έρχεται αντιμέτωπο.

Αυτή η αμφίδρομη επικοινωνία, η ταύτιση, η σύγκριση ή ακόμα και η απόρριψη στοιχείων που παρατηρεί το άτομο στη «μάσκα» του ηθοποιού σκοπό έχει να οδηγήσει στη μέθεξη, στην αυτό-κάθαρση και στην αυτο-πραγμάτωση κάθε προσωπικότητας.

Για το νέο ακαδημαϊκό έτος 2013-2014 τα προγράμματα διαμορφώνονται σε τρία (3) επίπεδα, ως εξής:

ΕΠΙΠΕΔΟ Α: 10 τρίωρες εβδομαδιαίες κοινωνικές συζητήσεις για όσους ενδιαφέρονται να αποκτήσουν γενικές γνώσεις και βεβαιώσεις παρακολούθησης (κόστος 50 ευρώ/ εξάμηνο)
Θεματική Ενότητα:
ΘΕΑΤΡΟΛΟΓΙΑ – ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ – ΨΥΧΟΔΡΑΜΑ – ΔΡΑΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΙ ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗ.
Η ενότητα αυτή συμπληρώνεται από μία συνάντηση ανά μήνα (πρωινό Κυριακής) για διοργάνωση και συντονισμό φιλανθρωπικών δράσεων, θεατρικών έργων κλπ.

ΕΠΙΠΕΔΟ Β: Εξειδικευμένη παρακολούθηση με τελικές εξετάσεις και e-εργασία (δέκα τρίωρες εβδομαδιαίες κοινωνικές συζητήσεις in vivo και πέντε τρίωρες εβδομαδιαίες συμπληρωματικές διαδικτυακές συναντήσεις {κόστος 150 ευρώ/ εξάμηνο}) με χορήγηση πιστοποιητικού παρακολούθησης, κατόπιν επιτυχούς εξέτασης και με αναγραφή ωρών.
Θεματική Ενότητα:
ΘΕΑΤΡΟΛΟΓΙΑ – ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ – ΨΥΧΟΔΡΑΜΑ – ΔΡΑΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ & ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗ – ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ
Το πρόγραμμα πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Τεχνολογίας του Τμήματος Προσχολικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Αθηνών και το «ΚΕΚ ΟΡΑΜΑ»
Στην ενότητα αυτή χορηγούνται διαδικτυακά βιβλία και σημειώσεις.

ΕΠΙΠΕΔΟ Γ: Πέντε Συμβουλευτικές Συναντήσεις, διάρκειας 90΄, των 10 ατόμων -ομαδική συμβουλευτική για αντιμετώπιση προσωπικών προβλημάτων-
(Συνολικό κόστος: 100 ευρώ).

Οι εγγραφές θα διαρκέσουν από 01/07 έως και 15/09/2013. Οι κοινωνικές συζητήσεις πλαισιώνονται από κοινωνικές δράσεις, επιπρόσθετα ψυχοθεραπευτικά σεμινάρια και συμμετοχή με κείμενα στην ηλεκτρονική εφημερίδα της Ακαδημίας (www.a-typos.gr):

 
Παράλληλα, θα χορηγείται online επιμορφωτικό υλικό και κάρτα συμμετοχής μέλους, με εκπτώσεις σε συμβεβλημένες επιχειρήσεις.

Σημείωση: Στις περιοχές στις οποίες δεν έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος της Ψυχολογίας θα συνεχιστούν κανονικά οι διαλέξεις από το Σεπτέμβριο (Γιάννενα, Κομοτηνή, Ναύπλιο, Άργος, Νάουσα, Ξάνθη, Καστοριά, Αίγινα).

Εναλλακτικά, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν στο ετήσιο διαδικτυακό πρόγραμμα ψυχολογίας 300 ωρών με θεματική: «Ειδική Αγωγή». Το πρόγραμμα γίνεται σε συνεργασία με το «ΚΕΚ Όραμα». Οι κοινωνικές συζητήσεις πραγματοποιούνται μέσω πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης με πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό και εξειδικευμένους διδάσκοντες. (Συνολικό κόστος: 200 ευρώ ετησίως). Για την εγγραφή απαιτείται γνώση Η/Υ. Η διαδικασία εγγραφής παραμένει ίδια.
-Το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί τέλος Αυγούστου

Διαδικασία Εγγραφής:
Ιδιόγραφη αίτηση εγγραφής στο academy@aigaion.org, αναγράφοντας: Ονοματεπώνυμο, Πατρώνυμο, Πόλη, ΔΟΥ, ΑΦΜ, ΑΔΤ, Διεύθυνση κατοικίας, Ηλεκτρονική διεύθυνση, Τηλέφωνα επικοινωνίας.
Αίτηση που βρίσκεται διαδικτυακά στην εξής διεύθυνση:
http://civilacademy.ucoz.org/index/prokhryxh_anoichtwn_laikwn_panepisthmiwn_2013_2014/0-120

Τηλέφωνα επικοινωνίας: Καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακου
Πουλερού Πηνελόπη: 09:00-12:00 (6941-657.126) για γραμματειακά–διοικητικά θέματα
Κατερίνα Μπαλάσα: 12:00-15:00 (6941-657.145) για γραμματειακά–διοικητικά θέματα

Pin It

Αφήστε μια απάντηση