Ψηφίσματα του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας εκφράζει την πλήρη συμπαράστασή του στο αίτημα του Κοινοτικού Συμβουλίου Μελίτης για πρόσληψη εργαζομένων με τη διαδικασία των οχταμήνων (μέσω ΑΣΕΠ) στη «Λιγνιτική Μελίτης Α.Ε.».
Τη δεδομένη χρονική περίοδο, που βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία της απολιγνιτοποίησης, η περιοχή μας και οι κάτοικοι της χρειάζεται τη στήριξη με κάθε τρόπο όσων εμπλέκονται σε αυτήν.
Καλούμε την εταιρεία να επανεξετάσει την απόφασή της και να διορθώσει αυτήν την αδικία, δείχνοντας εμπράκτως πως σέβεται και στηρίζει την τοπική κοινωνία και την αρχή της ανταποδοτικότητας, πάνω στην οποία χτίστηκαν σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης όλα τα τελευταία χρόνια.

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας εκφράζει την αμέριστη στήριξή του στα αιτήματα των εργαζομένων της εταιρείας Μ.Ε.ΤΕ. Α.Ε., όπως αυτά περιγράφονται στο ψήφισμα της συνέλευσης τους της 13ης Αυγούστου 2020.
Προσυπογράφοντας πλήρως το περιεχόμενο του εν λόγω ψηφίσματος, δηλώνουμε πως στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων και της διοίκησης της εταιρείας για τη διεκδίκηση της άμεσης σύναψης συμβάσεων που θα εξασφαλίζουν την εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης τουλάχιστον μέχρι το 2023 και κατά συνέπεια θα διασφαλίζουν όλες τις υπάρχουσες, τουλάχιστον, θέσεις εργασίας.
Ζητάμε την άμεση έναρξη των διαδικασιών για τη σύναψη συμβάσεων τόσο με τη Λιγνιτική Μελίτης Α.Ε., όσο και με τον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου της ΔΕΗ Α.Ε., προκειμένου να εξασφαλιστεί η απορρόφηση ποσοτήτων λιγνίτη από το Λιγνιτωρυχείο Προσηλίου – Πολυρράχου τουλάχιστον μέχρι το 2023.
Παραμένουμε στο πλευρό εργαζομένων και επιχείρησης για την από κοινού διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Pin It

Αφήστε μια απάντηση