Σας καλούμε όλους να γίνετε μέλη του Ερυθρού Σταυρού

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

Στις 17 Φεβρουαρίου 2019 θα γίνουν αρχαιρεσίες σε όλη την Ελλάδα για την ανάδειξη αιρετών διοικήσεων.
Σε ένα ψηφοδέλτιο θα είναι οι υποψήφιοι για:
α) Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο,(21 τακτικά μέλη και 7 αναπληρωματικά)
β) Επιτροπή Δεοντολογίας (οι 3 πρώτοι)
γ) Εξελεγκτική Επιτροπή (οι 5 πρώτοι)
Σε ένα δεύτερο ψηφοδέλτιο θα είναι οι υποψήφιοι για το Περιφερειακό Συμβούλιο ΕΕΣ Φλώρινας. Θα εκλεγούν επτά μέλη και τρία αναπληρωματικά
Στις 17 Φεβρουαρίου θα γίνει η Γενική Συνέλευση και η ψηφοφορία. Έναρξη Γενικής Συνελεύσεως στις 10 π.μ. με την διακρίβωση της απαρτίας. Πέρας ψηφοφορίας 5μ.μ.
Η θητεία είναι τετραετής. Δεν μπορεί κανείς να εκλεγεί για τρίτη θητεία.
Για να γίνουν όλα αυτά πρέπει πρώτα να γίνουν νέες εγγραφές μελών. Καταληκτική ημερομηνία εγγραφών είναι 7 Φεβρουαρίου 2019 στις 12 το μεσημέρι. Η εγγραφή γίνεται με έντυπη αίτηση που χορηγείται από τα γραφεία του Τμήματός μας στον ημιώροφο του Διοικητηρίου εργάσιμες ημέρες.
Τα νέα μέλη καταβάλουν 10 € για εγγραφή και 10 € συνδρομή για το 2019. Μόνον έτσι έχουν δικαίωμα ψήφου. Οι Εθελοντές υποχρεούνται να καταβάλουν μόνον την συνδρομή των 10€.

ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΕΣ

ΔΙΕΥΚΡΙΝΊΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΉΣΕΙ ΤΑΞΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ

ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΛΕΓΕΙ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΑΞΕΩΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ.

Ο ΕΕΣ βρίσκεται σε ιστορική στιγμή που οι ίδιοι οι Εθελοντές και τα Μέλη εκλέγουν την διοίκησή του τόσο την κεντρική όσο και την περιφερειακή. Και οι ίδιοι, Εθελοντές και Μέλη, όλοι μπορούν να εκλεγούν και να πάρουν στα χέρια τους την διοίκηση.

25 Ιανουαρίου το αργότερο θα γίνει η δημοσίευση της πρόσκλησης για την Γενική Συνέλευση σε δύο τουλάχιστον εφημερίδες πανελλαδικής εμβέλειας (και στον ηλεκτρονικό τύπο).
Εκλογικό δικαίωμα έχουν όσοι θα εγγραφούν μέχρι την 12 μεσημβρινή της 7ης Φεβρουαρίου 2019.
Την ίδια ημέρα και ώρα λήγει η προθεσμία για την υποβολή αίτησης υποψηφιότητας, η οποία πρέπει να συνοδεύεται από βιογραφικό σημείωμα (τύπος του οποίου θα δίδεται από τα γραφεία) και δεύτερο δικαιολογητικό είναι το αντίγραφο ποινικού μητρώου.

Την ίδια ημέρα και ώρα λήγει η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων. Η αίτηση υποψηφιότητας συνοδεύεται από βιογραφικό σημείωμα (θα δοθεί φόρμα), και αντίγραφο ποινικού μητρώου.
Δεν επιτρέπεται ψήφος δι’ αντιπροσώπου (με εξουσιοδότηση γινόταν παλαιά)
Επομένως στις 17 Φεβρουαρίου, αν όλα εξελιχθούν κανονικά, θα αναδειχθούν αιρετές διοικήσεις, τόσο για το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΕΣ, όσο και για τα Περιφερειακά Συμβούλια όλης της Ελλάδος.

Φλώρινα, 16.1.2019

Pin It

Αφήστε μια απάντηση