Συνάντηση Ζαμανίδη – Κασαπίδη για τα ενεργειακά

Ημ/νία Ανάρτησης: 13 Νοεμβρίου, 2015

zamanidhs-kasapidhs-1Οι ενεργειακές εξελίξεις βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Δημάρχου Εορδαίας Σάββα Ζαμανίδη και του Βουλευτή Π.Ε. Κοζάνης Γιώργου Κασαπίδη, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το απόγευμα στο Δημοτικό Κατάστημα Πτολεμαΐδας .
Αναφερόμενος στον σκοπό της επίσκεψής του στο Δήμαρχο Εορδαίας ο κ. Κασαπίδης τόνισε ότι τον ενημέρωσε σχετικά με θέματα ,που αφορούν τις εξελίξεις γύρω από την ενεργειακή τεχνολογία (υδρογόνου και ηλεκτροκίνησης) των ανανεώσιμων πηγών , την οποία προωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση χρηματοδοτώντας τις παραγωγές στις χώρες –μέλη της.
«Το Τμήμα Επιστημόνων του Δημοκρίτου είναι ο οδηγός για τις εφαρμογές στη χώρα μας και καταφέραμε να βρεθεί η Π.Ε. Κοζάνης στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός του , ώστε να μεταφερθούν εδώ βασικές ερευνητικές και επιστημονικές υποδομές συμπληρώνοντας τις υπάρχουσες , καθώς η τεχνολογία του υδρογόνου μπορεί να κάνει την περιοχή να πρωταγωνιστήσει»,επεσήμανε ο κ. Κασαπίδης.
Από την πλευρά του ο κ. Ζαμανίδης χαρακτήρισε θετική την συζήτηση με τον κ. Βουλευτή υπογραμμίζοντας : «Με τον κ. Κασαπίδη είχαμε μία εκτενή αναφορά σε διάφορα ζητήματα που αφορούν καινοτόμες επιχειρήσεις . Εμείς διατηρούμε ενεργό το Βιοτεχνικό Πάρκο της Πτολεμαΐδας, το οποίο έχει χωροθετηθεί στις εγκαταστάσεις της ΑΕΒΑΛ και ως Δήμος μας ενδιαφέρουν εφαρμογές που μας καθιστούν το Κέντρο των Ενεργειακών εξελίξεων στη χώρα . Από τη συζήτηση προέκυψε ότι υπάρχει η δυνατότητα και στο νέο ΕΣΠΑ να υποβληθούν προτάσεις , που αφορούν όλα αυτά τα θέματα και είμαστε ανοιχτοί περιμένοντας τις ανάλογες προτάσεις , καθώς ήδη υπάρχει μία κινητικότητα από τον Δημόκριτο για την χρήση του υδρογόνου».

TAGGED: Πτολεμαΐδα,