Συνέντευξη του Μητροπολίτη Φλωρίνης στο Newsbomb.gr: Λάβρος κατά του υπουργού Παιδείας

theoklhtosΣυνέντευξη του Μητροπολίτη Φλωρίνης στο Newsbomb.gr: Λάβρος κατά του υπουργού Παιδείας

Το φόβο ότι τα παιδιά θα διαπομπευθούν κατά τη διάρκεια της θεματικής εβδομάδας, που αφορά – μεταξύ άλλων – και τις έμφυλες ταυτότητες, εκφράζει σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο Newsbomb.gr, ο μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητος.
Tης Κάτιας Τσιμπλάκη – Newsbomb.gr,
Ο ιεράρχης, ο οποίος είναι πνευματικό τέκνο του μακαριστού μητροπολίτη Αυγουστίνου Καντιώτη έστειλε πριν από λίγες μέρες επιστολή στον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρογλου.
Ο Μητροπολίτης Φλωρίνης Θεόκλητος, χαρακτηρίζει «δυναμιτιστική» την εγκύκλιο του υπουργού Παιδείας και τον καλεί να αναλογισθεί την ευθύνη του καθώς όπως λέει «φθάσαμε να εισηγούνται τρόπους ανωμαλοποιήσεως του μέλλοντος της πατρίδος μας».
Ο ιεράρχης επισημαίνει ότι «αν κάποιο παιδί έχει ειδικό πρόβλημα, μπορεί να συναντήσει τον οικογενειακό γιατρό και να τα πληροφορηθεί όλα με ακρίβεια. Δεν είναι υπόθεση διδασκαλίας και προτροπής σε παιδιά ηλικίας 12-15 ετών να εισηγηθούμε, ότι τώρα μπορούν να διαλέξουν το φύλο της υπόλοιπης ζωής τους».
florinis
Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Newsbomb.gr, επισημαίνει ότι οι γονείς εάν διαπιστώσουν ότι τα παιδιά τους έχουν πρόβλημα πρέπει να το αντιμετωπίζουν κατ΄ιδίαν, αλλιώς «στο σχολείο δεν θα μπορούν να σταθούν, θα τα κοροϊδεύουν και θα τα περιπαίζουν».
Ο κ. Θεόκλητος λέει στο Newsbomb.gr, ότι οι ιεράρχες θέλουν να προστατέψουν τα παιδιά και επισημαίνει ότι πρέπει να έχουν λόγο και άποψη για το θέμα, από τη στιγμή που είναι Έλληνες πολίτες.

Διαφωνία για το μάθημα των Θρησκευτικών
Για το μάθημα των θρησκευτικών, λέει ότι υπάρχει διαφωνία μεταξύ Εκκλησίας και Υπουργείου Παιδείας. «Στείλαμε τις υποδείξεις μας με υπόμνημα στον υπουργό, μελετήσαμε το θέμα, συζητήσαμε με τις θεολογικές σχολές και με τους συνδικαλιστικούς φορείς των θεολόγων. Εμείς περιμένουμε από το υπουργείο Παιδείας να έρθει στην Εκκλησία», λέει χαρακτηριστικά.
Για το εάν η Ορθόδοξη Εκκλησία έχει δικαίωμα να εκφράζει τις παρατηρήσεις και τις επιφυλάξεις της για το περιεχόμενο των βιβλίων λέει, ότι τα άλλα δόγματα στέλνουν το δάσκαλό τους και τα παιδιά μαθαίνουν τα θρησκευτικά όπως επιθυμούν. «Εμείς οι Ορθόδοξοι, που είμαστε παραπάνω από το 95% του πληθυσμού, δεν έχουμε δικαίωμα να το διδάσκουμε όπως θέλουμε;», διερωτάται.

Το έργο της μητρόπολης Φλωρίνης για τους νέους
Το Newsbomb.gr ρώτησε το μητροπολίτη Φλωρίνης κ. Θεόκλητο για το έργο του που απευθύνεται στους νέους. «…Εκκλησιάζουμε τους νέους, έχουμε τα κατηχητικά, τις ομιλίες τις συναντήσεις, τις κατασκηνώσεις, προσπαθούμε να πλησιάσουμε τα παιδιά να τα βοηθήσουμε, χωρίς πίεση». Ποια είναι τα προβλήματα των νέων;

Τα ερωτήματα που θέτει στον υπουργό Παιδείας, ο μητροπολίτης Φλωρίνης
Σε επιστολή του προς τον υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου, ο μητρπολίτης Φλωρίνης χαρακτηρίζει την εγκύκλιο που αφορά την επίμαχη θεματική εβδομάδα δυναμιτιστική. Του απευθύνει δε τα εξής ερωτήματα:
– Έχετε συζητήσει, κύριε Υπουργέ, με παιδιά που προσπαθούν να αλλάξουν φύλο;
– Έχετε συζητήσει με γονείς, που ένα αγόρι τους προσπαθεί να πετύχει αυτήν την περιβόητη επέμβαση, για να αλλάξει το φύλο με το οποίο γεννήθηκε, ενώ είναι κλασικότατος άντρας, να δείτε τι τρικυμία ζει το σπίτι αυτό;
– Έχετε συζητήσει με γονείς που το κορίτσι τους δεν έχει αγόρι ως φίλο, αλλά έχει ερωτική φιλενάδα και δεν σκοπεύει να νυμφευθεί άνδρα, αλλά να συζήσει στη ζωή της με μια άλλη γυναίκα;
– Έχετε συζητήσει με άνδρα, που προσπάθησε με χειρουργικές «επεμβάσεις» να φθάσει στην ποθητή αλλαγή του σώματός του κι ύστερα από χρόνια να ξανακάνει άλλη αντιεπέμβαση ώστε να διώξει από πάνω του σαν λέπρα το στήθος που είχε προσθέσει πριν από χρόνια;
Ο Μητροπολίτης Φλωρίνης τονίζει, μεταξύ άλλων, στην επιστολή του προς τον κ. Γαβρόγλου:
– Συμφωνώ με τα 2/3 της για το ενδιαφέρον σας για την διατροφή και την ποιότητα ζωής ως και για την διαφύλαξη των παιδιών της γυμνασιακής ηλικίας από τους εθισμούς και τις διάφορες εξαρτήσεις.
– Πικράθηκα όμως και πόνεσα με το τρίτο θέμα της δυναμιτιστικής εγκυκλίου. Την ονομάζω δυναμιτιστική επειδή ο απώτερος σκοπός της, θέλετε δεν θέλετε, στο μάκρος του χρόνου θα είναι να δυναμιτίσει τις ψυχές των εφήβων παιδιών της πατρίδος μας.
– Αλλοίμονο αν σκοπός της παιδείας των ελληνοπαίδων γίνει η διευκόλυνσή τους να τραπούν σε δρόμους με αρνητικές επιπτώσεις στη ζωή τους.
-Ώστε, φθάσαμε και σε τούτο το έσχατο σκαλί στου κακού τη σκάλα, οι φύλακες της παιδείας να εισηγούνται τρόπους ανωμαλοποιήσεως του μέλλοντος της Πατρίδος μας!
– Δυστυχώς η επί σειρά ετών πείρα μας από την πνευματική διακονία ποικίλων προβλημάτων της ψυχής του ανθρώπου καταθέτει όλα τα ανωτέρω μετά πολλού πόνου και χωρίς την παραμικρή διάθεση διαπομπεύσεως των παιδιών, των οποίων διακονούμε ακόμη και τέτοιους ειδικούς πόνους των ψυχών τους.
– Σε κανένα δεν ρίξαμε λίθο αναθέματος, αλλά με πολλή αγάπη σκύψαμε στην τραυματισμένη ψυχή, για να στηριχθεί και να μη φθάσει στον βάλτο της ακολασίας, τον οποίο θα διδαχθούν με τα σεμινάρια που εισηγείται η Εγκύκλιός σας. Ενώ όμως δεν ρίξαμε λίθο αναθέματος σε ψυχές, είπαμε τον λόγο της αλήθειας και το χρέος τους να κρατηθούν στην αγνή εγκράτεια της εν Χριστώ ζωής.

Pin It

Αφήστε μια απάντηση