Σοβαρό εργατικό ατύχημα στα Λιγνιτωρυχεία Αχλάδας

Ημ/νία Ανάρτησης: 12 Μαΐου, 2017

axlada oryxeioΣοβαρό εργατικό ατύχημα σημειώθηκε χθες στα λιγνιτωρυχεία Αχλάδας. Συγκεκριμένα,σύμφωνα με το Εργατικό Κέντρο Φλώρινας, κατά τις εργασίες της 2ης βάρδιας περίπου στις 16:30 μετά την διάρκεια ανεφοδιασμού χωματουργικού μηχανήματος από βυτιοφόρο όχημα λύθηκε το χειρόφρενο του βαρέως αυτού (βυτιοφόρου) οχήματος και στην προσπάθειά του να το ακινητοποιήσει ο συνάδελφος κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες τραυματίστηκε σοβαρότατα στα κάτω άκρα.

Ο παραπάνω 37χρονος συνάδελφος μεταφέρθηκε με το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Φλώρινας όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και από εκεί, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης που προκλήθηκε στα κάτω άκρα, διεκομίσθει στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης.

Με αφορμή το εργατικό ατύχημα αναδεικνύονται γενικότερα ζητήματα για την ασφάλεια των εργαζομένων στο χώρο δουλειάς τους.

Ζητούμε την άμεση ολοκληρωμένη διερεύνηση και διαλεύκανση του ατυχήματος από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς καθώς και την λήψη των αναγκαίων μέτρων για την τήρηση των κατάλληλων συνθηκών υγείας και ασφάλειας της εργασίας.

Ευχόμαστε στον άτυχο συνάδελφο και στην οικογένεια του ταχεία ανάρρωση .

Θέσεις Εργασίας στην κονσερβοποιεία ΚΡΟΝΟΣ Α.Ε.

Θέσεις Εργασίας στην κονσερβοποιεία ΚΡΟΝΟΣ Α.Ε.
TAGGED: Φλώρινα,