ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ: Τιμούμε τους νοσηλευτές

Τιμούμε τους νοσηλευτές

Τιμούμε τους πιο αφοσιωμένους επαγγελματίες στο χώρο της υγείας
Θα μπορούσες να φανταστείς τον κόσμο χωρίς αυτούς;
Θα μπορούσες να φανταστείς την κοινωνία να στερείται των υπηρεσιών της;
Οι Νοσηλευτές είναι από τους πιο αφοσιωμένους επαγγελματίες στο
χώρο της υγείας.
Πως περιγράφουν κάποιοι από αυτούς την ζωή και τις υπηρεσίες τους;

 • Κάθε ημέρα είναι διαφορετική.. Ποτέ δεν βιώνεις την ίδια κατάσταση.
 • Κάθε μέρα καλείσαι να δίνεις απαντήσεις σε δύσκολα ερωτήματα.
 • Υπάρχει μεγάλη ηθική ικανοποίηση όταν βλέπεις τον ασθενή σου να σου
  χαμογελάει, να σε ευχαριστεί για τη φροντίδα που του παρέχεις.
 • Εργαζόμαστε μέρα-νύχτα, στις αργίες, τα Σαββατοκύριακα, απογεύματα,
  νύχτες αδιάκοπα, ακούραστα. Είμαστε εδώ για όλους, για κάθε ανάγκη.
 • Καμία μέρα δεν είναι ίδια με τις άλλες, είσαι συνεχώς σε ετοιμότητα και
  αναλαμβάνεις πρωτοβουλίες (www.hygeia.gr)

Φέτος η Παγκόσμια ημέρα Νοσηλευτή (12 Μαΐου) αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα υπό τις ειδικές συνθήκες που βιώνουμε και που αποτελούν μία αφορμή για περαιτέρω αναγνώριση και σεβασμό στο νοσηλευτικό προσωπικό και τις ανεκτίμητες υπηρεσίες τους.
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ τιμά και ευχαριστεί όλους τους Νοσηλευτές που με άκρατο αλτρουισμό και επαγγελματισμό βρίσκονται κοντά στους ανθρώπους, κοντά στους ασθενείς και αποτελούν έναν από τους πιο δυνατούς κρίκους της αλυσίδας των λειτουργών υγείας.
Ευχαριστούμε και τιμούμε όλους τους συναδέλφους νοσηλευτές που «φρουρούν» τους εργαζόμενους της επιχείρησης σε όλα τα πόστα και βρίσκονται σε ετοιμότητα για να προσφέρουν άμεσα τη βοήθειά τους.
Ευχαριστούμε όλους τους νοσηλευτές που παρέχουν τις υπηρεσίες τους στις εκδηλώσεις εθελοντικής αιμοδοσίας του σωματείου και βοηθούν την προσπάθειά μας -και την προσπάθεια όλων των συναδέλφων αιμοδοτών και εθελοντών- να «μεταγγίσουμε» ζωή σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.
Μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό, ως εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, είμαστε σε θέση να διαπιστώνουμε κοινά σημεία με τους νοσηλευτές τα οποία και μεγιστοποιούν στο
έπακρο την συμπαράσταση και την κατανόησή μας προς το δύσκολο έργο τους. Τα σημεία αυτά δεν είναι άλλα από την εντατικοποίηση της εργασίας, τις συνεχόμενες βάρδιες, τις ατέρμονες εργασιακές ώρες που σε αφήνουν χωρίς ανάσα αλλά σε κρατούν σταθερό στη θέση σου γιατί «έκαστος εφ΄ ω ετάχθη».
Ευχόμαστε καλή δύναμη και καλή συνέχεια στο Θεάρεστο έργο τους και ευελπιστούμε πως οι υπηρεσίες και οι παροχές τους θα φθάσουν (ειδικά σήμερα) στο απόλυτο σημείο αναγνώρισης με ότι αυτό συνεπάγεται από ηθικής, ψυχολογικής και οικονομικής άποψης.

Pin It

Αφήστε μια απάντηση