Στην Κορυτσά βρέθηκε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής video

Ημ/νία Ανάρτησης: 17 Δεκεμβρίου, 2012

Στην Κορυτσά ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής.

Επίσημος Προσκεκλημένος του Γενικού Προξένου της Ελλάδας Γιάννη Πεδιώτη

DAKIS-KORITSA-1

 

Την ανάγκη αποκατάστασης και συντήρησης του Ελληνικού Προξενείου στην Κορυτσά, όπου υπηρέτησε πριν αρκετές δεκαετίες ως Πρόξενος, ο μεγάλος Έλληνας ποιητής μας Γιώργος Σεφέρης, τόνισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής.

Δήλωση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Δακή έξω από το κτίριο του Ελληνικού προξενείου στην Κορυτσά, όπου υπηρέτησε ως πρόξενος πριν από αρκετές δεκαετίες ο μεγάλος Έλληνας ποιητής και διπλωμάτης Γιώργος Σεφέρης.

Προσκεκλημένος του Γενικού Προξένου της Ελλάδας στην Κορυτσά Γιάννη Πεδιώτη, ο κ. Δακής παραβρέθηκε στη συναυλία που έδωσε η χορωδία της Πτολεμαΐδας “Τροβαδούρος”, την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012, στο Θέατρο “Τσαγιούπι” και τελούσε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

DAKIS-KORITSA-2

Το πρωί της ίδιας μέρας ο Περιφερειάρχης παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία, στον καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως, όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κορυτσάς κ. Ιωάννης, παρουσία του Γενικού προξένου, της Δημάρχου Εορδαίας Παρασκευής Βρυζίδου και τοπικών φορέων της Κορυτσάς.

DAKIS-KORITSA-3DAKIS-KORITSA-4KORYTSA-XORODIA