Στις 2 Ιουλίου κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ»

AHS-AMYNTAIOY-1
Στις 2 Ιουλίου κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ»

Την Τετάρτη 2 Ιουλίου – και όχι την προσεχή Πέμπτη – θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ» στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Αυτό αποφασίστηκε στην κυβερνητική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου χθες το βράδυ , υπό την προεδρία του υπουργού Επικράτειας Δημήτρη Σταμάτη και με τη συμμετοχή του αρμόδιου υπουργού και στελεχών του ΠΑΣΟΚ.

Η απόφαση αυτή ελήφθη δεδομένου ότι μέχρι την Παρασκευή ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες μαζί με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, καθώς στη Σύνοδο Κορυφής θα συζητηθούν και θέματα ενέργειας.

Ενώ την επόμενη εβδομάδα ο κ. Μανιάτης θα βρίσκεται στο Λονδίνο προκειμένου να παρουσιάσει τον γύρο παραχωρήσεων για τις έρευνες υδρογονανθράκων στο Ιόνιο και στην Κρήτη.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι η συζήτηση στη σύσκεψη είχε σκοπό να αποσαφηνίσει όλα τα θέματα και να ενισχύσει όλες τις πρόνοιες που έτσι κι αλλιώς θα έμπαιναν στον διαγωνισμό και τώρα θα μπουν στο νομοσχέδιο.
«Επί της ουσίας δεν αλλάζει τίποτα πρόκειται για απόφαση που έχει περάσει από υπουργικό συμβούλιο εδώ και ένα χρόνο»

Να διασφαλίζεται το εργασιακό και ασφαλιστικό καθεστώς των εργαζομένων, δίνεται το 30% και του ενεργητικού και του παθητικού μέρους της επιχείρησης και διασφαλίζονται οι τοπικές κοινωνίες.

Pin It

Αφήστε μια απάντηση