Στο 11° Πανελλήνιο Πανθρακικό Αντάμωμα στο Σουφλί συμμετείχε η Θρακική Εστία Εορδαίας (φωτο)

 

Η Θρακική Εστία Εορδαίας στο 11ο Πανελλήνιο Πανθρακικό Αντάμωμα

Στο 11ο Πανελλήνιο Πανθρακικό Αντάμωμα, συμμετείχε η Θρακική  Εστία Εορδαίας με αντιπροσωπεία μελών του διοικητικού συμβουλίου και χορευτών, που πραγματοποιήθηκε στο Σουφλί, το Σαββατοκύριακο 29 και 30 Ιουνίου 2019. Η άψογη διοργάνωση ήταν από την Θρακική Εστία Σουφλίου όπου, συμμετείχαν 62 σύλλογοι.

Το απόγευμα του Σαββάτου τελέστηκε ο Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Σουφλίου, όπου έγινε η υποδοχή της Ιεράς Εικόνας  Παναγίας Κοσμοσώτηρας. Ακολούθησε η παρέλαση των συλλόγων από τα σημεία εκκίνησης, μέχρι το Στάδιο «Δημήτρης Μπακιρτζής». Εκεί αντάμωσαν όλοι οι σύλλογοι, με πανδαισία χρωμάτων και φορεσιών από την Ανατολική και Δυτική Θράκη. Σε έναν ενιαίο κύκλο όλοι μαζί οι χορευτές, χόρεψαν  τους χορούς, συρτό, Σουλτάνα Σουφλιουτούδα, Ζωναράδικο, τρεμουλιαστό, καρσιλαμά και συγκαθιστό, με την συνοδεία της ορχήστρας «Εβρίτικη Ζυγιά»

Την Κυριακή το πρωί πραγματοποιήθηκε το αποχαιρετηστήριο γλέντι στο στάδιο «Δημήτρης Μπακιρτζής», όπου όλοι οι συμμετέχοντες ανανέωσαν το ραντεβού, για το επόμενο Αντάμωμα, το οποίο θα αποφασιστεί στο Γνωμοδοτικό Συνέδριο στις 16 Νοεμβρίου 2019, στην Πτολεμαΐδα, την διοργάνωση του οποίου ανέλαβε η Θρακική Εστία Εορδαίας.

 

 

το παλμό της εκδήλωσης το ζήσαμε με τον φακό της Νατάσας!

Pin It

Αφήστε μια απάντηση