Στο σημείο της τραγωδίας στα Τέμπη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Σακελλαροπούλου Η δήλωση Πρωθυπουργού (βίντεο)

Ημ/νία Ανάρτησης: 1 Μαρτίου, 2023

Στο σημείο της τραγωδίας στα Τέμπη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου διέκοψε την επίσημη επίσκεψη της στη Μολδαβία το αεροπλάνο που τη μετέφερε προσγειώθηκε στη Λάρισα

Η κυρία Σακελλαροπούλου συγκλονισμένη άφησε λίγα λουλούδια στα συντρίμμια ενός βαγονιού στη μνήμη των θυμάτων και αναχώρησε για να επισκεφτεί τα δύο νοσοκομεία της Λάρισας όπου βρίσκονται συγγενείς θυμάτων και τραυματιών.

βίντεο: onlarissa.gr

 

Δήλωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη
από το σημείο της τραγωδίας στα Τέμπη

Είναι πάρα πολύ δύσκολο αυτό που βιώνουμε σήμερα ως χώρα. Μιλάμε για μία ανείπωτη τραγωδία. Η σκέψη μας σήμερα είναι πρώτα και πάνω απ’ όλα με τους συγγενείς των θυμάτων. Υποχρέωσή μας είναι να περιθάλψουμε τους τραυματίες και από εκεί και πέρα να ταυτοποιήσουμε τις σορούς.

Από εκεί και πέρα, ένα πράγμα μπορώ να εγγυηθώ: θα μάθουμε τα αίτια αυτής της τραγωδίας και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μην ξανασυμβεί ποτέ κάτι τέτοιο.

Λεονταρή: Τα περισσότερα από τα θύματα είναι νέα παιδιά – Θυμίζει το ατύχημα των Τεμπών με τους μαθητές το 2003

Στην τραγική διαπίστωση πως τα περισσότερα από τα θύματα του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη είναι νέα παιδιά, θυμίζοντας την άλλη μεγάλη τραγωδία με τους νεκρούς 21 μαθητές το 2003 στην ίδια περιοχή, προχώρησε η Λαρισαία Ιατροδικαστής Ρουμπίνη Λεονταρή.

«Τα περισσότερα από τα θύματα είναι νέα παιδιά, είναι τραγικό πραγματικά… είναι συγκλονιστικό, είναι μία εικόνα φοβερή. Δεν απέχει πολύ από το ατύχημα των Τεμπών που κι εκεί πάλι είχαμε 21 νέα παιδιά…» σημείωσε μεταξύ άλλων.