Συγχαρητήριο μήνυμα στον νέο Μητροπολίτη Καστορίας Καλλίνικο από τον βουλευτή Γιάννη Αντωνιάδη

Με ιδιαίτερη χαρά πληροφορήθηκα την εκλογή του Αρχιμανδρίτη Καλλίνικου  Γεωργάτου για την πλήρωση της θέσης του Μητροπολίτη Καστοριάς, που είχε χηρέψει μετά την εκδημία του μακαριστού επισκόπου Σεραφείμ.

Ο Μητροπολίτης Καλλίνικος γεννήθηκε στην Έδεσσα  και μεγάλωσε  μέσα  σε περιβάλλον εκκλησιαστικό. Υπηρέτησε την δημόσια εκπαίδευση ως δάσκαλος και το 2000 χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος και έλαβε το οφίκιο του Αρχιμανδρίτη, από τον Μητροπολίτη   Ναυπάκτου Ιερόθεο. Υπηρέτησε στην μητρόπολη Ναυπάκτου ως εφημέριος και ιεροκήρυκας ενώ από το 2017 ήταν ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης.

Η  εκλογή του είναι επιστέγασμα πνευματικών προσπαθειών και αγώνων πολλών ετών, για την ορθόδοξη πίστη και την εκκλησία. Εύχομαι από καρδιάς στον νέο μητροπολίτη, υγεία, μακροημέρευση και καλή επιτυχία στο ποιμαντορικό του έργο.

Είμαι βέβαιος ότι ο Σεβασμιότατος με εφόδια την μεγάλη πνευματική του επάρκεια, την αφοσίωση στην εκκλησία και την διοικητική του εμπειρία θα συμβάλει στην πνευματική και ποιμαντική ανάταση της Μητρόπολης Καστοριάς.

 

ΑΞΙΟΣ!

Pin It

Αφήστε μια απάντηση