Γιαννιτσοπούλου υποψήφια Δήμαρχος Αμυνταίου
ΡΟΖΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Συγκλονιστική μαρτυρία από την Χριστίνα Κ. για όσα περνούν στο Βλοχό Καρδίτσας Το νερό έφτασε στις σκεπές μια απέραντη λίμνη (βίντεο)

Ημ/νία Ανάρτησης: 10 Σεπτεμβρίου, 2023

Συγκλονιστική μαρτυρία από την Χριστίνα Κ. για όσα περνούν στο Βλοχό Καρδίτσας Το νερό έφτασε στις σκεπές μια απέραντη λίμνη ο οικισμός

Καλησπέρα
Ονομάζομαι Καλογήρου Χριστίνα, κατοικώ στο Αμύνταιο Φλώρινας και ήρθα εθελοντικά με τον Περικλή Τσορλίνη για να βοηθησουμε τους γονείς μου που μένουν εδώ στο Βλοχό με τη γιαγιά μου που είναι 90 χρονών.
Ήρθαμε εδώ το βράδυ της Τετάρτης για να μεταφέρουμε τη γιαγιά μου στη Λάρισα για περισσότερη ασφάλεια. Στις 4 τα ξημερώματα της Πέμπτης μας ειδοποίησαν κάτοικοι του χωριού ότι το χωριό θα πλημμυρίσει. Μαζέψαμε ότι προλάβαμε και μετακινήθηκαμε όλοι στον κεντρικό δρόμο του χωριού για ασφάλεια.

Ο μόνος δρόμος που έχει μεινει ακέραιος και ενώνει το χωριό με την εκκλησία του Αγίου Αθανασίου που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή. Από εκεί βλέπαμε το σπίτι μας να πλημμυρίζει μιας κ είναι το πρωτο κατεβαίνοντας στο χωριό. Το νερό έφτασε μέχρι τη σκεπη. Κατά τις 7 το πρωί Για περισσότερη ασφάλεια μετακινήθηκαμε όλοι οι κάτοικοι στην εκκλησία κ από εκεί πέρα αποκλείστηκαμε απ’ όλες τις πλευρές του χωριού. Πλέον είναι μια τεράστια λίμνη και έχουμε αποκοπεί από κάθε κοντινό χωριό/ πόλη.

Από τα ξημερώματα της Πέμπτης μέχρι και σήμερα το μεσημέρι δεν είχαμε καμία βοήθεια από την περιφέρεια ή το κράτος. Πριν τρία χρόνια έγιναν παρόμοιες καταστροφές με τον Ιανό και ο κ.Μητσοτάκης είπε ότι το κράτος έχει τις οικονομικες δυνατότητες αλλά και το μηχανισμό Γρηγορης αρωγής ώστε οι πολίτες να δουν γρήγορα ανακούφιση, όπως και δόθηκαν παρά πολλά χρήματα για αντιπλημμυρικά έργα. Αυτολεξεί.. Μετά από τρία χρόνια βλέπετε να έγινε κάτι; Έγιναν κάποια αντιπλημμυρικά έργα; Χάθηκαν χωριά. Άνθρωποι έχασαν τη στέγη τους. Και για μέρες δεν είχαμε καμία βοήθεια από πουθενά. Ήμασταν χωρίς νερό κ φαγητό.

ΓΥΡΙΚΗ ΕΛΕΝΗ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
TAGGED: Βλοχό Καρδίτσας,