Σύλληψη δύο ημεδαπών σε περιοχή της Φλώρινας για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων

Σύλληψη δύο ημεδαπών σε περιοχή της Φλώρινας για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς

Συνελήφθησαν χθες (29-04-2018) τις απογευματινές ώρες σε περιοχή της Φλώρινας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Κλεινών, δύο ημεδαποί (31 και 55 χρονών), για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Συγκεκριμένα, ανωτέρω κατελήφθησαν να χρησιμοποιούν από κοινού συσκευή ανίχνευσης μετάλλων και σκαπτικών εργαλείων, χωρίς να κατέχουν την προβλεπόμενη από το νόμο άδεια της αρμόδιας Υπηρεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού.
Συνολικά κατασχέθηκαν 1 συσκευή ανίχνευσης μετάλλων, 1 φτυάρι, 1 τσεκούρι, 2 αξίνες και 1 τσάπα.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.

Άμεση σύλληψη 4 ατόμων στην Κοζάνη για κλοπή και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων 2 κατσαβίδια, 1 αεροβόλο πιστόλι, 7 φυσίγγια και 19 κάλυκες

Συνελήφθησαν σήμερα (30-04-2018) τις πρωινές ώρες στην Κοζάνη, τέσσερα (4) άτομα, δυο ημεδαποί 20 και 21 χρονών, ένας 19χρονος υπήκοος Αλβανίας και ένας 20χρονος υπήκοος Αρμενίας, για κλοπή και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, οι προαναφερόμενοι συνελήφθησαν άμεσα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας και του Αστυνομικού Τμήματος Κοζάνης εντός της οικίας 19χρονου ημεδαπού στην Κοζάνη, στην οποία είχαν εισέλθει προηγουμένως, παραβιάζοντας την μπαλκονόπορτα αυτής, με σκοπό την κλοπή.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• -2- κατσαβίδια,
• -1- αεροβόλο πιστόλι,
• -7- φυσίγγια,
• -19- κάλυκες διαφόρων διαμετρημάτων,
• -1- βολίδα και
• -1- κουτί με βολίδες αεροβόλου.

Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κοζάνης, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

Pin It

Αφήστε μια απάντηση