Συλλυπητήρια μηνύματα για την εκδημία της Ντάνης Δοσίου

Ημ/νία Ανάρτησης: 7 Μαΐου, 2019

Συλλυπητήριο του Δημάρχου Φλώρινας και Προέδρου της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας για την εκδημία της Ντάνης Δοσίου


Με μεγάλη μου λύπη πληροφορήθηκα την απώλεια μιας εξαίρετης κυρίας, μιας αγαπημένης και εξέχουσας καλλιτεχνικής παρουσίας, μια άξιας Φλωρινιώτισσας, της Ντάνης Δοσίου.
Η Ντάνη Δοσίου είχε καταφέρει να πραγματοποιήσει διεθνή καριέρα, υπήρξε πρώην καθηγήτρια της μοναδικής έδρας βιολιού και πρώην Διευθύντρια του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, καθώς και ιδρυτικό μέλος του Ωδείου Φλώρινας, οι μαθητές του οποίου προκόβουν και διακρίνονται διαρκώς, κάνοντάς μας πραγματικά υπερήφανους.

Έφυγε από τη ζωή ένας χαρισματικός και σημαντικός άνθρωπος για τη Φλώρινα, μια παρουσία που είχε συμβάλει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στη μουσική παιδεία στην περιοχή μας. Ακούραστη, με διάθεση, με μεράκι και με το πάθος που την χαρακτήριζε κατάφερε να μυήσει πολλά παιδιά της περιοχής μας στον υπέροχο κόσμο της μουσικής και του βιολιού.
Είχα την χαρά και την τιμή να συνεργαστώ μαζί της ως Νομάρχης και ως Πρόεδρος του Ωδείου Φλώρινας, όπου ο λόγος της πάντα ήταν τεκμηριωμένος και εξαιρετικός, κι έτσι καταφέραμε να δώσουμε στο Ωδείο μας την προοπτική για μια ακόμα καλύτερη πορεία.
Για τον τόπο μας, όπου έζησε αυτή η σπουδαία, άξια και σεμνή κυρία, η απουσία της αφήνει ένα μεγάλο και δυσαναπλήρωτο κενό, αφού προσέφερε τόσα πολλά στην τοπική μας κοινωνία, αλλά και στη μουσική ιστορία της Ελλάδας.
Τα ειλικρινή και θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά της και στους συνεργάτες της.

Ο Δήμαρχος Φλώρινας και Πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας
Ιωάννης Βοσκόπουλος

Συλλυπητήριο μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας για τον θάνατο της Ντάνης Δοσίου

Ο Αντιπεριφερειάρχης και Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ωδείου Φλώρινας εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για το θάνατο της Ντάνης Δοσίου.
Η Ντάνη Δοσίου υπήρξε τεράστιο κεφάλαιο για την πολιτιστική ζωή του τόπου. Συνέβαλε τα μέγιστα στην δημιουργία του Ωδείου και υπήρξε μέλος του Δ.Σ.
Τα θερμά μου συλλυπητήρια σε όλους τους οικείους της.
Aς είναι ελαφρύ το χώμα που την σκεπάζει.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας
Πρόεδρος του Δ.Σ. Ωδείου Φλώρινας
Στέφανος Μπίρος

 

Συλλυπητήριο μήνυμα του Ωδείου Φλώρινας για την εκδημία της Ντάνης Δοσίου

Η Ντάνη Δοσίου -με σημαντικές περγαμηνές και διεθνή παρουσία ως βιολονίστρια- άφησε ένα ιδιαίτερο στίγμα με την παρουσία και την προσφορά της στην πολιτιστική ζωή του τόπου. Ως καθηγήτρια βιολιού του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης δημιούργησε μια περίφημη τάξη, με αποφοίτους που διακρίνονται ως σολίστ, μέλη ορχηστρών και παιδαγωγοί σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ως διευθύντρια του ίδιου ιδρύματος συνέβαλε στην εύρυθμη λειτουργία του και την προαγωγή του επιπέδου σπουδών. Πρωτοστάτησε στην ίδρυση του Ωδείου Φλώρινας και φρόντισε για την οργάνωση και καλή λειτουργία του ως μέλος του Δ.Σ.
Η Διεύθυνση του Ωδείου, το διοικητικό και εκπαιδευτικό προσωπικό εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για την εκδημία της Ντάνης Δοσίου. Η αφιέρωσή της στην Τέχνη, η αφοσίωση στους μαθητές και η φροντίδα για το κοινό καλό θα παραμείνουν φωτεινό παράδειγμα για όσους είχαν την τύχη να την γνωρίσουν και όσους μελετήσουν την ζωή και το έργο της.

Διευθυντής του Ωδείου Φλώρινας
Βασίλης Κίτσος
Διευθυντής Παραρτήματος Αμυνταίου
Γιάννης Παυλίδης

 

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Δ.Σ του Συνδέσμου Μοναστηριωτών και των Πέριξ εν Φλωρίνη «Η ΕΛΠΙΣ» με την αναγγελία του θανάτου της Μοναστηριώτισσας, διακεκριμένης μουσικού Ντάνης Δοσίου, συνήλθε εκτάκτως σε συνεδρίαση και αποφάσισε τα εξής:
– Να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήριά στους οικείους της εκλιπούσης
– Να παραβρεθεί το Δ.Σ. του Συνδέσμου στην εξόδιο ακολουθία
– Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό τύπο
Η Μοναστηριώτισσα Ντάνη Δοσίου υπήρξε μια ιδιαίτερα σημαντική καλλιτεχνική προσωπικότητα. Υπήρξε βιολονίστας με διεθνή καριέρα και πρώην διευθύντρια του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης. Η προσφορά της τόσο στην κλασική μουσική όσο και πολιτιστικά δρώμενα της Φλώρινας ήταν εξαιρετικά σημαντική.
Καθοριστική υπήρξε και η συμβολή στην ίδρυση και στη λειτουργία του Ωδείου της Φλώρινας, το οποίο και υπηρέτησε με ιδιαίτερη αγάπη και αφοσίωση παρακολουθώντας πάντα την πορεία του με αμείωτο ενδιαφέρον.
Συγκινητική και ιδιαίτερα τιμητική ήταν η συμμετοχή της στις εκδηλώσεις του Συνδέσμου μας.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που την σκεπάζει.

 

 

Συνδυασμός ¨Ενότητα – Συνεργασία¨

Συλλυπητήριο Μήνυμα

Μια μεγάλη βιολονίστρια, μία υπέροχη Φλωρινιώτισσα η Ντάνη Δοσίου έφυγε από κοντά μας. Το παράδειγμα της λαμπρό. Ταξίδεψε με τις μουσικές της το όνομα της Φλώρινας έξω από τα “τείχη”, πρέσβειρα του τόπου μας σε δεκάδες χώρες του κόσμου, μας έκανε υπερήφανους. Στην άσβεστη μνήμη της βλέπουμε τη Φλώρινα που θέλουμε να έχουμε. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τη σκεπάζει.

Από το Γραφείο Τύπου

Ακολουθήστε μας στο Facebook..

Ακολουθήστε μας στο Facebook..
TAGGED: Φλώρινα,