Συλλυπητήρια μηνύματα για τον Δημήτρη Μπέσσα

Συλλυπητήρια μηνύματα για τον Δημήτρη Μπέσσα

Συλλυπητήριο μήνυμα του Βουλευτή Φλώρινας Κώστα Σέλτσα για τον θάνατο του Δημήτρη Μπέσσα

Με βαθιά θλίψη πληροφορήθηκα την είδηση της απώλειας του Δημήτρη Μπέσσα, ενός ανθρώπου που τίμησε με τη ζωή και το έργο του τη Φλώρινα. Η ακαδημαϊκή του πορεία, το ήθος του και η σοβαρή παρουσία του στα κοινωνικά και πολιτιστικά πράγματα του τόπου μας αποτελεί την καλύτερη παρακαταθήκη για όλους μας και κυρίως για τη νέα γενιά που τόσο αγάπησε ως καθηγητής. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

 

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Με ιδιαίτερη θλίψη πληροφορήθηκα την απώλεια του Δημήτρη Μπέσσα, ομότιμου καθηγητή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
Ο Δημήτρης Μπέσσας υπήρξε μια ξεχωριστή φυσιογνωμία στην κοινωνία της Φλώρινας. Ανήσυχο και δημιουργικό πνεύμα , αγωνίστηκε με ιδιαίτερη θέρμη για τη δημιουργία του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας , το οποίο και υπηρέτησε με ιδιαίτερο ζήλο και αφοσίωση . Η Φλώρινα οφείλει πολλά στον Δημήτρη Μπέσσα , το έργο του οποίου αποτελεί σημαντική παρακαταθήκη στον πολιτισμό.
Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Αιωνία του η μνήμη .

Ο βουλευτής Π.Ε Φλώρινας
Αντωνιάδης Γιάννης

 

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α
του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας

Κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας που πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 22/12/2017 και ώρα 18.00 μ.μ, ο Πρόεδρος εκφράζοντας την βαθιά του θλίψη για το θάνατο του Δημητρίου (Τάκη) Μπέσσα, ομότιμου καθηγητή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, ανέφερε ότι ο μεταστάς υπήρξε σπουδαίος δάσκαλος και καλλιτέχνης, που αφήνει έντονο το στίγμα του στην καλλιτεχνική, πολιτιστική και κοινωνική ζωή του τόπου, μέσα από τα έργα και την προσφορά του.
Διακεκριμένος καλλιτέχνης και παιδαγωγός, που υπηρέτησε με θέρμη την Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, συνέβαλε στην ανάπτυξη και καταγραφή της τοπικής εικαστικής παραγωγής και με τη δράση του υπήρξε ο κύριος παράγων για τη δημιουργία στη Φλώρινα του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, του οποίου χρημάτισε πρόεδρος επί σειρά ετών.
Για τους παραπάνω λόγους, ο Δήμαρχος Φλώρινας, κ. Ιωάννης Βοσκόπουλος και όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας, με αισθήματα λύπης

ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΟΜΟΦΩΝΑ

Α. Να εκφράσουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια για την αδόκητη εκδημία του αείμνηστου Δημητρίου (Τάκη) Μπέσσα, δημόσια και στην οικογένειά του, ευχόμενοι η μνήμη του εξαίρετου εκλιπόντος να συντροφεύει τις σκέψεις των οικείων του και να απαλύνει τον πόνο τους για την απώλειά του.

Β. Να κατατεθεί ως ένδειξη τιμής στεφάνι στη μνήμη του εκλιπόντος και να παραστούν εκπρόσωποι του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας στην Εξόδιο Ακολουθία.

Γ. Το παρόν ψήφισμα να κοινοποιηθεί στους οικείους του εκλιπόντος και να δημοσιευθεί στον Τοπικό Τύπο.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας

Πέτρος Σερίδης

 

ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑ
της Παιδαγωγικής Σχολής
Με την παράκληση να δημοσιευθεί
Φλώρινα, 22/12/2017

ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑ

Τα μέλη ΔΕΠ, ΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ και ΕΕΠ και το Διοικητικό Προσωπικό της Παιδαγωγικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με βαθιά λύπη πληροφορήθηκαν το θλιβερό γεγονός του αδόκητου θανάτου του Δημήτρη Μπέσσα, ομότιμου Καθηγητή του Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, που εδράζεται στη Φλώρινα.
Η Κοσμητεία της Σχολής εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του φίλτατου εκλιπόντος. Τιμώντας τη μνήμη του, αποφασίζει:

Να καταθέσει στεφάνι στη σορό του εκλιπόντος
Να παραστεί δια της Κοσμήτορος στη νεκρώσιμη ακολουθία
Να δημοσιεύσει το παρόν ψήφισμα στον τύπο.

Η Κοσμήτορας

Αικατερίνη Δημητριάδου
Καθηγήτρια
Παιδαγωγικού Τμήματος
Δημοτικής Εκπαίδευσης

 

Συλλυπητήριο για την εκδημία του Τάκη Μπέσσα

Ο Αντιπεριφερειάρχης και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Π.Ε. Φλώρινας εκφράζουμε τη βαθιά θλίψη μας για τον αδόκητο θάνατο του Τάκη Μπέσσα.
Ο Τάκης Μπέσσας υπήρξε τεράστιο κεφάλαιο για την κοινωνική, πολιτιστική και ακαδημαϊκή ζωή του τόπου και το κενό που αφήνει είναι δυσαναπλήρωτο.
Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας
Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι

 


ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΩΤΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΞ «Η ΕΛΠΙΣ»
ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΟΚΗΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΜΠΕΣΣΑ

Με την αναγγελία του αδόκητου θανάτου του Δημητρίου (Τάκη) Μπέσσα, Ομότιμου Καθηγητού του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, δραστήριου μέλους του Συνδέσμου Μοναστηριωτών και Πέριξ εν Φλωρίνη «Η ΕΛΠΙΣ», το Δ.Σ. του Συνδέσμου συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση σήμερα Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017, εξέφρασε τη βαθιά του οδύνη για την απώλεια του αλησμόνητου καθηγητού, και αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:
1. Να εκφράσουν τα μέλη του τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στους οικείους του.
2. Να εκδώσει το παρόν ψήφισμα και να το επιδώσει στην οικογένεια του εκλιπόντος.
3. Να παραστούν εκπρόσωποί του στην επικήδειο τελετή.
4. Να αναρτηθεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό Τύπο.
Ο Τάκης Μπέσσας υπήρξε ενεργός πολίτης της πόλης μας και εξέχον μέλος της Φλωρινιώτικης κοινωνίας. Το ανήσυχο καλλιτεχνικό πνεύμα του ήταν πηγή δημιουργίας. Ανεκτίμητη είναι η συνεισφορά του στην ίδρυση του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην πόλη μας καθώς υπήρξε ο πρωτεργάτης αλλά και ο στυλοβάτης του στην συνέχεια. Γόνος Μοναστηριώτικης οικογένειας, διαπνεόμενος από τα βαθιά συναισθήματα ελπίδας των Μοναστηριωτών, συμμετείχε σε όλες τις εκδηλώσεις του Συνδέσμου μας και λάμπρυνε την εκδήλωση της Κυριακής της Ορθοδοξίας του 1994 ως ομιλητής με θέμα «ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ – ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ».
Η συνεισφορά του στα κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα είναι παρακαταθήκη για όλους μας, και ιδιαίτερα για την νέα γενιά.
Θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη και σεβασμό.

Για το Δ.Σ. του Συνδέσμου
Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

 

Συλλυπητήριο Μήνυμα

Το ΔΣ του Λυκείου των Ελληνίδων Φλώρινας, συγκλονισμένο από την ξαφνική απώλεια του Δημητρίου (Τάκη) Μπέσσα, εκφράζει στην οικογένειά του εκλιπόντος, την οδύνη του και τα θερμά του συλλυπητήρια.

Ο Τάκης Μπέσσας υπήρξε από τα παλαιότερα μέλη της Λυκειακής οικογένειας και πρωτοχορευτής τη δεκαετία του ,60 στο χορευτικό τμήμα του Λυκείου Ελληνίδων Φλώρινας. Υπήρξε εμπνευσμένος Δημιουργός, αναγνωρισμένος Γλύπτης – Ζωγράφος και πρωτεργάτης της δημιουργίας του τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, του οποίου υπήρξε , επί σειρά ετών, ακούραστος Δάσκαλος.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Για το ΔΣ του Λυκείου των Ελληνίδων Φλώρινας

Η Πρόεδρος                          Η Γεν Γραμματέας

Χριστίνα Δ. Γκόλνα            Ιωάννα Γιούρση

 


Το Δ.Σ. του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Φλωρίνης «Ο Αριστοτέλης», απηχώντας τα συναισθήματα των μελών της μεγάλης αριστοτελικής οικογένειας, εκφράζει τη βαθιά θλίψη του για την εκδημία του Τάκη Μπέσσα, του εμπνευσμένου Δημιουργού, του ακούραστου Δασκάλου, του γνήσιου Αριστοτελικού, του αφοσιωμένου Φλωρινιώτη.

Ο Τάκης Μπέσσας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του «Αριστοτέλη» σε κρίσιμες περιόδους, στάθηκε πάντοτε – με τις ιδέες, το λόγο και τις πράξεις του –
πολύτιμος αρωγός του έργου που ο ΦΣΦΑ επιτελεί, και το παράδειγμά του θα αποτελεί για όλους μας, τους νεότερους Αριστοτελικούς – Φλωρινιώτες, μία συνεχή προτροπή να συνεχίσουμε το έργο του διακονώντας τη γη της Φλώρινας και τον λαό της.

Ας είναι η μνήμη του αιωνία!

Το Δ.Σ. του Φ.Σ.Φ.Α.

Pin It

Αφήστε μια απάντηση