Συμβάσεις έργων για τις συντηρήσεις οδών και αποκαταστάσεις φθορών σε χώρους άθλησης, υπέγραψε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς

Ημ/νία Ανάρτησης: 10 Απριλίου, 2023

Δύο συμβάσεις έργων υπέγραψε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς στο πλαίσιο του μεθοδικού σχεδιασμού αναβάθμισης και συντήρησης των υποδομών του δήμου μας.

Πιο συγκεκριμένα σήμερα το πρωί ο Παναγιώτης Πλακεντάς και ο νόμιμος εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας «ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Τ.Ε.Β.Ε.», υπέγραψαν σύμβαση για την εκτέλεση του έργου : «Συντήρηση οδών με ασφαλτόμιγμα, έτους 2022», συνολικού προϋπολογισμού 300.000,00 ευρώ (με Φ.Π.Α.) και ποσού συμβατικού αντικειμένου 233.761,31 ευρώ (με ΦΠΑ).

Αναλυτικότερα το συγκεκριμένο έργο, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει το αμέσως επόμενο διάστημα, αφορά εργασίες συντήρησης και επισκευής των ασφαλτικών οδοστρωμάτων σε όλους τους δρόμους του Δήμου Εορδαίας που παρουσιάζουν φθορές, με ασφαλτικό μίγμα τύπου ΑΣ 12,5.

Στη συνέχεια ο κ. Πλακεντάς υπέγραψε σύμβαση για την εκτέλεση του έργου : «Εργασίες αποκατάστασης φθορών σε χώρους άθλησης της Πτολεμαΐδας», συνολικού προϋπολογισμού 220.500,00 ευρώ (με Φ.Π.Α.) και ποσού συμβατικού αντικειμένου 173.664,31 ευρώ (με ΦΠΑ). Ανάδοχος του έργου είναι η εταιρεία «ΔΙΑΝΕΛΗΣ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ» και το αντικείμενο των εργασιών που θα πραγματοποιηθούν αφορά εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης φθορών, σε διάφορους αθλητικούς χώρους της πόλης της Πτολεμαΐδας του δήμου Εορδαίας.

Πιο συγκεκριμένα το έργο περιλαμβάνει τις εξής εργασίες κατασκευής:

  • Οικοδομικές εργασίες περιφράξεων (συνολικής επιφάνειας 2.000,00 τετραγωνικών μέτρων).
  • Οικοδομικές εργασίες κατασκευής αθλητικών χώρων-Αντικαταστάσεων συνθετικών χλοοταπήτων- Ανακατασκευές ασφαλτοτάπητα και εφαρμογή ειδικού ακρυλικού υλικού επί του δαπέδου με την προβλεπόμενη διαγράμμιση του γηπέδου-Αποκατάσταση κερκίδων-Κατασκευή καναλιών με τοπικό δίκτυο αποχέτευσης όμβριων (συνολικής επιφάνειας 3.600,00 τετραγωνικών μέτρων).
  • Αντικατάσταση του αθλητικού εξοπλισμού (μπασκέτες και εστίες ποδοσφαίρου 5Χ5).

 

Στις  υπογραφές των συμβάσεων παραβρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Πολεοδομίας & Προγραμματισμού Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Νικόλαος Φουρκιώτης, ενώ να σημειωθεί ότι  η χρηματοδότηση των 2 προαναφερόμενων έργων γίνεται από πιστώσεις ΣΑΤΑ.

 

Η δημοτική αρχή αφενός με εργασίες αποκαταστάσεων-συντηρήσεων μακροπρόθεσμου σχεδιασμού και αφετέρου με καθημερινές παρεμβάσεις βάσει συντονισμένου προγραμματισμού, συνεχίζει την προσπάθεια αναβάθμισης της καθημερινότητας, με βασικό στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών του Δήμου Εορδαίας.

TAGGED: Πτολεμαΐδα,