Συναντήσεις των βουλευτών Γ. Αντωνιάδη και Ζ. Τζηκαλάγια στον ΕΛΓΑ και την Πολιτική Προστασία

Συναντήσεις των βουλευτών Φλώρινας Γ. Αντωνιάδη και Καστοριάς Ζ. Τζηκαλάγια στον ΕΛΓΑ και την Πολιτική Προστασία

Στον ΕΛΓΑ πραγματοποιήθηκε συνάντηση  με τον Πρόεδρο κ.Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Ο Οργανισμός θα αποτυπώσει τις ζημιές που προκλήθηκαν από τον παγετό στις δενδροκαλλιέργειες εντός αυτού του μηνός.

Στη συνέχεια το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα υποβάλλει υπόμνημα στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τους βουλευτές εντολή του Πρωθυπουργού είναι να καταβληθούν το νωρίτερο οι μέγιστες δυνατές αποζημιώσεις, αναζητώντας τρόπους ξεπεράσματος των εμποδίων της ευρωπαϊκής νομοθεσίας ενώ ο Πρόεδρος θα επισκεφθεί σύντομα τους δύο Νομούς όταν θα προκύψουν και οι ανακοινώσιμες αποφάσεις.

Στην Πολιτική Προστασία έγινε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα κ.Βασίλη Παπαϊωάννου.

Μοναδικό θέμα συζήτησης η διευκόλυνση διόδου μέσω Κρυσταλλοπηγής των αγρεργατών από την Αλβανία, που τόσο απαραίτητοι είναι αυτήν την περίοδο.

Το διυπουργικό όργανο δυστυχώς αποφάσισε διαφορετικά πριν λίγες ημέρες για μέχρι 30/6/21.

Η προσπάθειά μας θα ενταθεί αύριο με τον ΕΟΔΥ ανέφερε ο κ Τζηκαλάγιας.

Ο κ. Αντωνιάδης του επεσήμανε στον Γενικό Γραμματέα πως η οικονομική αιμορραγία την οποία υφίσταται ο νομός Φλώρινας από τους κλειστούς μεθοριακούς σταθμούς είναι τεράστια, ως εκ τούτου επιβάλλεται η άμεση επαναλειτουργία τους για επιχειρηματικούς λόγους όπως και για την απρόσκοπτη μετακίνηση των εργατών γης.

Σε περίπτωση που για υγειονομικούς λόγους αυτό δεν καθίσταται άμεσα δυνατό, ζητήθηκε από τον κ. Παπαγεωργίου να δοθεί τουλάχιστον η δυνατότητα διέλευσης εργατών γης και να υπογραφούν ειδικές άδειες διέλευσης για τις εξαγωγικές επιχειρήσεις.

Ο Γενικός Γραμματέας δεσμεύτηκε να επανεξετάσει το θέμα από την αρχή, αφού επεσήμανε το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει με τα πλαστά αρνητικά τεστ κορωνοϊού που κατά κόρον επιδεικνύουν στα σύνορα της χώρας μας ταξιδιώτες από συγκεκριμένες βαλκανικές χώρες, καθώς και τη σημασία που έχει η προάσπιση της δημόσιας υγείας από εισαγόμενα κρούσματα, σε μία περίοδο κατά την οποία η χώρα μας παρουσιάζει ολοένα αυξανόμενα θετικά αποτελέσματα με την εντατικοποίηση των εμβολιασμών.

Οι βουλευτές και ο Γενικός Γραμματέας συμφώνησαν να βρίσκονται σε επαφή μέχρι να υπάρξει εξεύρεση οριστικής λύσης.

Pin It

Αφήστε μια απάντηση