Συνάντηση Δημάρχου Εορδαίας Παναγιώτη Πλακεντά με τον Δ.Σ.της ΔΕΔΑ Α.Ε. Μάριο Τσάκα για το θέμα του αγωγού που διέρχεται την ΤΚ Περδίκα

Συνάντηση του Δημάρχου Εορδαίας Παναγιώτη Πλακεντά με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΔΑ Α.Ε. Μάριο Τσάκα. Τέθηκαν όλα τα ζητήματα της διέλευσης του χαλύβδινου αγωγού μέσης πίεσης, που θα μεταφέρει Φυσικό Αέριο στην Φλώρινα μέσω της Κοινότητας Περδίκκα.

Στα γραφεία της Δημόσιας Επιχείρησης Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ) στην Αθήνα βρέθηκε ο Δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς, όπου και συναντήθηκε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας Δρ. Μάριο Τσάκα. Στη συζήτηση που ακολούθησε, το ενδιαφέρον μονοπώλησαν τα θέματα που αφορούν την κατασκευή χαλύβδινου αγωγού μέσης πίεσης, που θα μεταφέρει το αέριο από τον αγωγό ΤΑP στην Φλώρινα μέσω της Κοινότητας Περδίκκα. Να σημειωθεί ότι παρόντας στη συζήτηση ήταν ο Φώτης Κυριακόπουλος, από το Γραφείο Διαχείρισης Συμβάσεων ΔΕΔΑ, ενώ κατά τη διάρκεια αυτής υπήρξε και τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Κοινότητας Περδίκκα Φώτη Κεμερλή.

Από την εποικοδομητική συζήτηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε κλίμα συνεννόησης, προέκυψαν τα εξής αποτελέσματα :

  1. Διεξαγωγή Λαϊκής Συνέλευσης των κατοίκων της Κοινότητας Περδίκκα, η οποία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022 παρουσία των θεσμικών φορέων (Περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας, Βουλευτών Νομού Κοζάνης κ.λ.π.), όπως ακριβώς ομόφωνα αποφάσισε τον Αύγουστο το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας. Να τονιστεί ότι όλες τις απορίες και τα ερωτήματα που θα τεθούν από τους κατοίκους θα τα απαντήσει, δίνοντας παράλληλα κάθε απαραίτητη διευκρίνιση που θα απαιτηθεί, ο Συντονιστής Διευθυντής Τεχνικών Δραστηριοτήτων της ΔΕΔΑ Α.Ε. Αυγουστίνος Σγουράκης, ο οποίος θα παραβρεθεί στην Λαϊκή Συνέλευση εκπροσωπώντας την εταιρεία.
  2. Ο Δήμαρχος Εορδαίας ζήτησε να εξεταστεί η περίπτωση άμεσης παροχής Φυσικού Αερίου στις κατοικίες του Περδίκκα από τον υπό κατασκευή αγωγό, αίτημα το οποίο έγινε αποδεκτό από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΔΑ Α.Ε. Εφόσον λοιπόν οι κάτοικοι επιλέξουν αυτή την προοπτική θα γίνει με γρήγορους ρυθμούς.
  3. Τέλος συζητήθηκαν εκτενώς τα ανταποδοτικά οφέλη που έθεσε ο Πρόεδρος της Κοινότητας Περδίκκα, με τον κύριο Τσάκα να δεσμεύεται για άμεση απάντηση σε κάθε ένα από αυτά.

 

Να σημειώσουμε ότι η ώρα διεξαγωγής της Λαϊκής Συνέλευσης των κατοίκων της Κοινότητας Περδίκκα, θα προσδιοριστεί πολύ σύντομα και θα γίνει γνωστή με νέο δελτίο τύπου.

 

Pin It

Αφήστε μια απάντηση