Συνάντηση φορέων του νομού Φλώρινας με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάκη Βορίδη

Την Τρίτη 6/8/2019 στις 4:00μ.μ. πραγματοποιήθηκε συνάντηση φορέων του νομού Φλώρινας με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάκη Βορίδη. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Βουλευτής Π.Ε. Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης, από το Δήμο Αμυνταίου ο πρόεδρος του Α.Σ.Ε.Π.Α Αμυνταίου κ. Γιαννιτσόπουλος Γιώργος και η πρόεδρος του Αγροτικού συνεταιρισμού Αμύνταιου κ. Διαμάντω Κρητικού, από το Δήμο Πρεσπών ο Δήμαρχος κ. Πασχαλίδης Πάνος, ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Ναλπαντίδης Μιχάλης και εκπρόσωποι φορέων του νομού Καστοριάς, παρουσία του Βουλευτή Π.Ε Καστοριάς Τζηκαλάγια Ζήση.

Τα θέματα που τέθηκαν κατά προτεραιότητα είναι:

• Καταστροφή από τις πρόσφατες θεομηνίες στο Δήμο Πρεσπών, στο Δήμο Αμυνταίου και ορισμένων περιοχών του Δήμου Φλώρινας.
• Καταβολή αποζημιώσεων από τη θεομηνία του 2017 στο Δήμο Πρεσπών (ΠΣΕΑ-ΕΛΓΑ)
• Ελληνοποιήσεις εισαγόμενων φασολιών (Κίνα, Τουρκία, κ.τ.λ.) καθώς και ελληνοποιήσεις γάλακτος, κρέατος κ.α.
• Το πρόβλημα με την απασχόληση αλλοδαπών εργατών/τριών
• Αρδευτικά δίκτυα Πρεσπών, Τριανταφυλλιάς, Παρορίου
• Θέματα που αφορούν τις τιμές απορρόφησης του ροδάκινου (επιτραπέζιου, κ.α.)

Η συζήτηση διεξήχθη σε καλό κλίμα. Ο υπουργός δεσμεύτηκε πως από κοινού οι τεχνοκράτες του υπουργείου και οι εκπρόσωποι των φορέων θα εξετάσουν όλα τα θέματα στο προσεχές διάστημα με πρώτη προτεραιότητα την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων στους αγρότες των Πρεσπών (ΠΣΕΑ, ΕΛΓΑ) από τη θεομηνία του 2017. Για το λόγο αυτό ο διευθυντής του γραφείου του κ. Μάκη Βορίδη, κ. Θεοδόσης Αθανασάς θα μεταβεί στον ΕΛΓΑ Κοζάνης, ώστε να συναντηθεί και να συνεργαστεί με το διευθυντή και τους εργαζόμενους, ώστε να προβούν άμεσα στην καταβολή των αποζημιώσεων.

Pin It

Αφήστε μια απάντηση