Συνάντηση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α΄θμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Ι. Κιοσέ για την επίδοση ψηφίσματος

«Συνάντηση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α΄θμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Φλώρινας κ. Ιωάννη Κιοσέ για την επίδοση ψηφίσματος ».

Πραγματοποιήθηκε την 21η Ιανουαρίου 2020 ημέρα Τρίτη στις 11 : 30΄μ.μ συνάντηση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α΄θμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας με τον
Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Φλώρινας κ. Ιωάννη Κιοσέ, για την επίδοση ψηφίσματος που αφορά στην κατάθεση των προς συζήτηση ρυθμίσεων στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και στο υπό ψήφιση σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας.

Εκφράσαμε λοιπόν την έντονη διαμαρτυρία και την αντίθεση μας :

Για τον απαξιωτικό για το δημόσιο διάλογο τρόπο με τον οποίο το Υπουργείο προχωρά σε ρυθμίσεις που αλλάζουν δραματικά το τοπίο στη δημόσια εκπαίδευση.

Στην ολέθρια για τη δημόσια εκπαίδευση κίνηση υποβάθμισης του κύρους των πανεπιστημιακών πτυχίων και την εξίσωσή τους με τους τίτλους κολλεγίων που η κυβέρνηση προχωρά.

Για τον αποκλεισμό των συναδέλφων μας αποφοίτων των 2ετών Παιδαγωγικών Ακαδημιών και Σχολών Νηπιαγωγών που εργάζονται ήδη ως αναπληρωτές στη δημόσια εκπαίδευση.

Για τις τιμωρητικές διατάξεις που εισάγονται με το άρθρο 58 για τον τριετή αποκλεισμό από τους διορισμούς στους εκπαιδευτικούς που παραιτούνται ή δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία.

Για την αντιμετώπιση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών οι οποίοι έχουν ήδη τύχει της απαξίωσης της προϋπηρεσίας τους, από την προηγούμενη κυβέρνηση, με τον νόμο 4589/19 και καλούνται να προσφέρουν υπηρεσίες σε απομακρυσμένες περιοχές πληρώνοντας παράλογα ενοίκια και με υψηλό κόστος μετακινήσεων.

Στην έλλειψη κινήτρων που πρέπει να δοθούν(μοριοδότηση), ώστε να υπηρετούν οι εκπαιδευτικοί σε δυσπρόσιτες περιοχές και για την αναγνώριση του συνόλου της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Ως Διδασκαλική Ομοσπονδία και ως Σύλλογος, είναι σαφές ότι δεν δεχόμαστε σε καμία περίπτωση, τον τρόπο με τον οποίο το Υπουργείο προχωρά σε ρυθμίσεις που αλλάζουν δραματικά το τοπίο στη δημόσια εκπαίδευση.

Απαιτήσαμε αποσυρθούν τώρα οι ρυθμίσεις που χτυπούν τον πυρήνα
της δημόσιας εκπαίδευσης!!!

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α΄θμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας προχώρησε στην επίδοση του ιδίου ψηφίσματος. τόσο στον Δ/ντή Α΄θμιας Εκπαίδευσης Φλώρι-νας κ. Κίμωνα Σαββάκη, όσο και στους δύο εκλεγμένους βουλευτές της Π.Ε του νομού μας τον κ.Αντωνιάδη Γιάννη και την κ. Πέρκα Θεοπίστη.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΡΩΜΑΝΙΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΖΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Pin It

Αφήστε μια απάντηση