Συνάντηση του βουλευτή Γ. Aντωνιάδη με το ΔΣ της Εταιρίας “ΘΕΜΕΛΗ” για την εγκατάσταση του φυσικού αερίου στη Φλώρινα

Ημ/νία Ανάρτησης: 6 Ιουνίου, 2022

Την Τετάρτη 2 Ιουνίου 2022, ο βουλευτής Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης είχε συνάντηση στο πολιτικό του γραφείο στην Αθήνα με εκπροσώπους της Εταιρίας «ΘΕΜΕΛΗ» η οποία κατασκευάζει το έργο της εγκατάστασης του φυσικού αερίου στη Φλώρινα.

Συγκεκριμένα, από την πλευρά της εταιρίας συμμετείχαν στη συνάντηση ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Γιώργος Ντινόπουλος και ο Διευθυντής της εταιρίας κ. Γιώργος Βασιλείου.

Ο βουλευτής εξέφρασε την αγωνία του για την έναρξη και ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου, το οποίο ασχέτως με τις συγκυριακά υψηλές τιμές του φυσικού αερίου είναι ένα έργο μείζονος σημασίας για τη Φλώρινα με δεδομένες τις υψηλές τιμές του πετρελαίου θέρμανσης αλλά και με το υπαρκτό περιβαλλοντικό πρόβλημα που δημιουργείται κατά τους χειμερινούς μήνες πάνω από την πόλη της Φλώρινας.

Ο κ. Ντινόπουλος διαβεβαίωσε το βουλευτή ότι σε κάθε περίπτωση, το έργο θα ολοκληρωθεί μέσα στο προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα, δηλαδή στα τέλη του 2023. Ήδη έχει ξεκινήσει η κατασκευή του κεντρικού αγωγού από την Κοινότητα Περδίκα προς τη Φλώρινα, ενώ αναμένουν την έγκριση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ώστε να μπει –ενδεχομένως- και δεύτερο συνεργείο και να προχωρήσει το έργο με ταχύτερους ρυθμούς. Ήδη, μέσα στις επόμενες μέρες, έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει συνεργείο να σκάβει μέσα στη πόλη της Φλώρινας.

Από την πλευρά της εταιρίας «ΘΕΜΕΛΗ», ο κ. Ντινόπουλος και ο κ. Βασιλείου έθεσαν το ένα και μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει όχι μόνο η δική τους εταιρία, αλλά και όλες οι εταιρίες στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Αυτό δεν είναι άλλο από τη μεγάλη ανατίμηση των υλικών όπως σωλήνες κλπ σε σχέση με τις τιμές που υπήρχαν το 2021. Ο βουλευτής διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους της εταιρίας ότι η κυβέρνηση γνωρίζει το συγκεκριμένο πρόβλημα το οποίο απειλεί να παγώσει την υλοποίηση των ήδη δημοπρατημένων έργων σε όλη τη χώρα και εργάζεται πάνω στην εξεύρεση λύσης. Παρόλα αυτά, θα θέσει άμεσα το θέμα στους αρμόδιους υπουργούς και θα πιέσει για την τάχιστη επίλυσή του ώστε η υλοποίηση των ήδη δημοπρατημένων έργων να συνεχιστεί απρόσκοπτα.

TAGGED: Πολιτική,