Συνάντηση του βουλευτή Γ. Αντωνιάδη με τον Αντ. του ΑΔΜΗΕ Γ. Μάργαρη για την αύξηση ισχύος για τα φωτοβολταϊκά Αμυνταίου

Ημ/νία Ανάρτησης: 16 Δεκεμβρίου, 2022

Συνάντηση του βουλευτή Γ. Αντωνιάδη με τον Αντ. του ΑΔΜΗΕ Γ. Μάργαρη για την αύξηση ισχύος για τα φωτοβολταϊκά Αμυνταίου και τον συμψηφισμό των οφειλών προς τη ΔΕΗ για τους αυτοπαραγωγούς ρεύματος (αγροτικά-οικιακά)

Την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022, ο βουλευτής Φλώρινας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Αντωνιάδης είχε συνάντηση στα κεντρικά γραφεία του ΑΔΜΗΕ με τον Αντιπρόεδρο ΔΣ και Γεν. Δ/ντή Τεχνολογίας, Ανάπτυξης Συστήματος και Στρατηγικής κ. Ιωάννη Μάργαρη.

Δύο ήταν τα κύρια θέματα της συνάντησης. Η αύξηση της ισχύος δικτύου για τα φωτοβολταϊκά στο Δήμο Αμυνταίου και ο ενεργειακός συμψηφισμός για αυτοπαραγωγούς ηλεκτρικού ρεύματος (αγροτικά και οικιακά φωτοβολταϊκά) με αντισυμβαλλόμενη τη ΔΕΗ.

Ως προς το πρώτο θέμα, ο βουλευτής έθεσε στον κ. Μάργαρη το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί ηλεκτρικού ρεύματος από φωτοβολταϊκά στο Δήμο Αμυνταίου, λόγω αδυναμίας του συστήματος να δεχτεί περισσότερα φωτοβολταϊκά. Ζήτησε την αναβάθμιση του δικτύου, όπως θα γίνει και στο Δήμο Φλώρινας, ώστε να  μπορέσουν να ικανοποιηθούν περισσότεροι μικροπαραγωγοί. Ο κ. Μάργαρης απάντησε πως αν και δεν είναι στην άμεση αρμοδιότητά του, αλλά ανήκει στο ΔΕΔΔΗΕ, θα κάνει μια παρέμβαση προς ενίσχυση του αιτήματος.

Ως προς το θέμα του συμψηφισμού αυτοπαραγωγών ρεύματος και ΔΕΗ, ο βουλευτής εξήγησε στον κ. Μάργαρη πως είναι άδικο να ζητά η ΔΕΗ από τους αγρότες και τους οικιακούς αυτοπαραγωγούς να πληρώνουν υψηλούς λογαριασμούς ρεύματος, ενώ αυτό θα είχε αποφευχθεί αν είχε γίνει πρωτίστως ο συμψηφισμός των οφειλών ανάμεσα στη ΔΕΗ και τους αυτοπαραγωγούς και πλήρωναν μόνο τη διαφορά. Ο κ. Μάργαρης αναγνώρισε το δίκαιο του αιτήματος και δήλωσε πως θα μεριμνήσει για την επίλυσή του, ενώ δεσμεύτηκε να ενημερώσει το βουλευτή σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Ακολουθήστε μας στο Facebook..

Ακολουθήστε μας στο Facebook..
TAGGED: Αμύνταιο, Πολιτική,