Συνάντηση του βουλευτή Γιάννη Αντωνιάδη και του πρόεδρου του Ε.Β.Ε. Σάββα Σαπαλίδη με τον Αν. Υπουργό κ. Θόδωρο Σκυλακάκη

Την Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2022, ο βουλευτής Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης και ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε. Φλώρινας κ. Σάββας Σαπαλίδης, είχαν συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομικών με τον Αν. Υπουργό κ. Θόδωρο Σκυλακάκη. Κύριο θέμα της συνάντησης ήταν η άμεση ενίσχυση των επιχειρήσεων του νομού Φλώρινας που επλήγησαν από τον πρόσφατο σεισμό.

Επίσης, ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε. έθεσε και άλλα θέματα που αφορούν σε χρέη των επιχειρήσεων προς το Δημόσιο τα οποία δημιουργήθηκαν στην προ πανδημίας εποχή, η αύξηση του κόστους στην ενέργεια για τους επαγγελματίες, τα χρέη προς τις τράπεζες κ.ά. Ο υπουργός από την πλευρά του, αναφέρθηκε σε μια σειρά από μέτρα που υιοθέτησε η κυβέρνηση προς ανακούφιση των επιχειρήσεων, καθώς επίσης και προς διευκόλυνση της αποπληρωμής των χρεών στα ασφαλιστικά ταμεία και διευκρίνισε ότι αναφορικά με το αίτημα της διευκόλυνσης των χρεών που δημιουργήθηκαν από τις επιχειρήσεις στην προ πανδημίας εποχή, αυτό είναι ένα σοβαρό ζήτημα το οποίο θα πρέπει πρωτίστως να συζητηθεί με τους θεσμούς, αλλά και να ληφθεί υπόψη ο δημοσιονομικός χώρος ο οποίος στην παρούσα φάση είναι πολύ περιορισμένος καθώς το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων διατίθεται στην κάλυψη της αύξησης του ενεργειακού κόστους.

Για την ενίσχυση των επιχειρήσεων του Νομού Φλώρινας που επλήγησαν από το  σεισμό, συμφωνήθηκε να υπάρξει μια συνάντηση από κοινού με τον κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, αρμόδιο για το συντονισμό των δράσεων των συναρμόδιων Υπουργείων και φορέων, σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης του φυσικού και του ανθρωπογενούς περιβάλλοντος από φυσικές καταστροφές, ώστε σε συνεννόηση με τον ίδιο και τον πρόεδρο του Ε.Β.Ε. να βρεθεί ένας τρόπος για την ανακούφιση των επιχειρήσεων. Ζητήθηκε επίσης από τον πρόεδρο του Ε.Β.Ε. Φλώρινας να καταθέσει σχετικό αίτημα το οποίο θα εξετάσουν από κοινού οι δύο υπουργοί.

Pin It

Αφήστε μια απάντηση