Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) της Π.Ε. Φλώρινας

Ημ/νία Ανάρτησης: 13 Σεπτεμβρίου, 2023

Τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του διοικητηρίου «Τραϊανός Πετκάνης» η προγραμματισμένη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Φλώρινας με θέμα: «Λήψη προληπτικών και κατασταλτικών μέτρων προς αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων 2023-2024», υπο την προεδρία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη και του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας Σωτήρη Βόσδου.

Πριν από την έναρξη της συνεδρίασης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, για τα θύματα από τις πλημμύρες που σημειώθηκαν στη Θεσσαλία.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, συζητήθηκε ο επιχειρησιακός σχεδιασμός και αξιολογήθηκε η ετοιμότητα του ανθρώπινου δυναμικού και των μέσων για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και την άμεση διαχείριση των συνεπειών από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων. Παράλληλα, επισημάνθηκαν  επιπλέον παρεμβάσεις για την πρόληψη και αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων.

ΣΟΠΠ ΠΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (2) (custom)

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν επίσης, ο Δήμαρχος Πρεσπών Παναγιώτης Πασχαλίδης, ο Αντιδήμαρχος Αμυνταίου Ιωάννης Χατζητιμοθέου,  ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας, πατήρ Σωτήριος Παρδάλης, ο Προϊστάμενος του τμήματος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας Δήμου Φλώρινας Δανιήλ Στεφανόπουλος, ο Περιφερειακός διοικητής πυροσβεστικών δυνάμεων Δυτικής Μακεδονίας Κωνσταντίνος Τσαλίκης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Π.Ε. Φλώρινας Ιωάννης Μιαούλης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Φλώρινας Κυριάκος Τριανταφυλλίδης, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πτολεμαΐδας Βασίλης Ζιώγου, ο Διοικητής 1ου Συντάγματος Πεζικού Στέφανος Δοξάκης, ο Υποδιευθυντής  της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας Δημήτριος Δημόπουλος, ο Διοικητής της 3ης Μοίρας Σταθμού Ελέγχου και Προειδοποίησης Γεώργιος Κωστόπουλος,  η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δασών Σοφία Γλούφτση, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Π.Ε. Φλώρινας Παντελής Πηλείδης, η Προϊστάμενη της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας ΑΔΗΔΜ Δήμητρα Σπύρου, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Μακεδονίας Νικόλαος Συλλίρης, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Π.Ε. Φλώρινας Μαρία Μάγκα, ο Προϊστάμενος του τμήματος Προμηθειών Π.Ε. Φλώρινας Χρήστος Κωνσταντινίδης, ο αναπληρωτής Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Π.Ε. Φλώρινας Στέφανος Ιωαννίδης, η Προϊσταμένη του τμήματος Φαρμάκων, Φαρμακείων και Επαγγελμάτων Υγείας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Φλώρινας Αναστασία Κασκαμανίδου, ο επικεφαλής Εκμετάλλευσης Δικτύου ΔΕΔΔΗΕ Πέτρος Παπασωτηρίου, η εκπρόσωπος του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας Δέσποινα Σεχίδου, οι εκπρόσωποι της ΔΕΥΑΦ Ζηνοβία Καρακατσάνη και Εμμανουήλ Μεράκης, ο Γραμματέας της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Παναγιώτης Κοίδης, ο εκπρόσωπος της Ραδιολέσχης Φλώρινας Άρης Τσιώτας, ο Πρόεδρος της Αερολέσχης Φλώρινας Γιώργος Ηλιόπουλος, οι εκπρόσωποι της Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Έργων Μακεδονίας Χρυσούλα Μάντση και Ευστράτιος Ντομούτσογλου, η Προϊστάμενη του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Πρεσπών Λητώ Παπαδοπούλου και ο Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Φλώρινας Ορέστης Καπουλίτσας.