Συνεργασία Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με  το Karlsruhe University of Applied Sciences.

Ημ/νία Ανάρτησης: 20 Οκτωβρίου, 2022

Έπειτα από δύο χρόνια διαδικτυακών συναντήσεων λόγω πανδημίας, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη, δια ζώσης εβδομάδα  συνάντησης  των εκπροσώπων του  Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με το Γερμανικό Πανεπιστήμιο Karlsruhe University of Applied Sciences, στο πλαίσιο της υλοποίησης προγράμματος συνεργασίας με τίτλο «Kozani-Karlsruhe Startups and International Business Strategies».]

 

Αντικείμενο του προγράμματος είναι η Στρατηγική στο Διεθνές “Επιχειρείν” και η δημιουργία Νεoφυών επιχειρήσεων με εξαγωγικό χαρακτήρα (Start-ups) με τη συμμετοχή 12 Ελλήνων και 12 Γερμανών φοιτητών/τριων, που χωρίζονται σε έξι μικτές ομάδες. Οι διαλέξεις και τα workshops πραγματοποιήθηκαν στην Πανεπιστημιούπολη των Κοίλων στην Κοζάνη από την υπεύθυνη του προγράμματος Καθηγήτρια του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής κ. Χάϊδω Δριτσάκη, τον Αναπληρωτή Καθηγητή του τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας κ. Ιωάννη Αντωνιάδη και τους Γερμανούς συναδέλφους Professor Hendrik Rust, Professor Christian Braun και Dr. Joachim Lembach.

Στο πρόγραμμα συνεργασίας συμμετέχουν δώδεκα Έλληνες φοιτητές και φοιτήτριες.

Το πρόγραμμα συνεχίζεται και θα ολοκληρωθεί με την παρουσίαση των επιχειρηματικών πλάνων στο Karlsruhe University of Applied Sciences, Γερμανία αρχές Δεκεμβρίου.

Τέλος, να σημειωθεί ότι το εν λόγω πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την Γερμανική Υπηρεσία Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών (DAAD) και με στόχο την περαιτέρω προώθηση της επιστημονικής συνεργασίας των δύο Ιδρυμάτων, η διμερής συμφωνία ανανεώθηκε για την επόμενη τριετία.

Ακολουθήστε μας στο Facebook..

Ακολουθήστε μας στο Facebook..
TAGGED: Δυτική Μακεδονία,