ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Φλώρινας: Κλείνουν τα υποκαταστήματα των Τραπεζών χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους τις ανάγκες της κοινωνίας και τις ανάγκες των εργαζομένων τους

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Φλώρινας: «Κλείνουν τα υποκαταστήματα των Τραπεζών χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους τις ανάγκες της κοινωνίας και ακόμη περισσότερο τις ανάγκες των εργαζομένων τους»

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έχει ήδη φέρει το θέμα της συρρίκνωσης του δικτύου των τραπεζικών καταστημάτων στη Βουλή με πλείστες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις (η Βουλευτής Φλώρινας Π. Πέρκα ανέδειξε το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στην Φλώρινα και της Εθνικής Τράπεζας στο Αμύνταιο), όπου η κυβέρνηση μέσα από τα ερωτώμενα Υπουργεία δεν απαντάει τίποτα ουσιαστικά και αφήνει το θέμα στις Διοικήσεις των Τραπεζών.

Στην πράξη όμως όλο αυτό το διάστημα κυβέρνηση και διοικήσεις τραπεζών αγνοούν παντελώς τις διαμαρτυρίες τοπικών κοινωνιών (ειδικά σε περιπτώσεις ορεινών, ημιορεινών δήμων, ακριτικών ή/και νησιωτικών περιοχών κ.α.) και την αγωνία των εργαζομένων για την εργασία τους, ενώ οδηγούν σε συνεχείς χρεώσεις εκατομμύρια πολίτες μέσα από τις ψηφιακές συναλλαγές,καθώς ουσιαστικά με το κλείσιμο καταστημάτων σε αρκετές περιοχές τις καθιστούν ως το μοναδικό μέσο για την υλοποίηση βασικών συναλλαγών.

Με δικαιολογία και πρόφαση τον ψηφιακό μετασχηματισμό, οι τράπεζες προχωρούν σε κλείσιμο καταστημάτων, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους τις ανάγκες της κοινωνίας και πολύ περισσότερο τις ανάγκες των εργαζομένων τους.

Το επόμενο διάστημα πρόκειται να κλείσουν 96 καταστήματα σε όλη τη χώρα, μια απόφαση που θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα:

-στις τοπικές κοινωνίες, ιδιαίτερα στις ακριτικές, νησιωτικές και ορεινές περιοχές τις οποίες καταδικάζει σε οικονομικό μαρασμό

-στους παραγωγικούς και άλλους τοπικούς φορείς της οικονομίας

-στους εργαζόμενους οι οποίοι καλούνται να διαλέξουν ανάμεσα στην «εξαναγκαστική» εθελούσια έξοδο και την απόλυση

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Φλώρινας καταγγέλλει όλη αυτή την ανάλγητη και συνήθη τακτική των Τραπεζών που με τις ευλογίες και την στήριξη της κυβέρνησης της ΝΔ, προχωράει ακάθεκτα και εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο τα συμφέροντα των διοικήσεων των Τραπεζών και των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Στηρίζουμε τους εργαζόμενους και τους πολίτες που εν μέσω πανδημίας θα είναι σχεδόν αδύνατον να εξυπηρετηθούν από τα κατά τόπους υποκαταστήματα, αφού ένα μεγάλο κοινό αδυνατεί να προβεί σε ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Στεκόμαστε δίπλα στην τοπική κοινωνία που θα οδηγηθεί σε οικονομικό μαρασμό και εκ νέου ανεργία, και καλούμε να αντισταθεί σε όλο αυτό το σχέδιο διάλυσης της τοπικής και ευρύτερης οικονομίας.

 

Η Νομαρχιακή Επιτροπή

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Φλώρινας

Pin It

Αφήστε μια απάντηση