Σύσκεψη του δικτύου ενεργειακών Δήμων και των Βουλευτών των αντίστοιχων Νομών, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Ημ/νία Ανάρτησης: 9 Φεβρουαρίου, 2012

VOSKOPOYLOS_FILOTAS

Στη σύσκεψη του δικτύου ενεργειακών Δήμων και των Βουλευτών των αντίστοιχων Νομών, συμμετείχε ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος, την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012.

Στη σύσκεψη  συμμετείχαν οι Δήμαρχοι των Ενεργειακών Δήμων Αμυνταίου, Εορδαίας, Κοζάνης, Μεγαλόπολης κ. Ιωσηφίδης, κ. Βρυζίδου, κ. Μαλούτας και κ. Μπούρας, οι Βουλευτές Αρκαδίας, Κοζάνης και Φλώρινας, κ. Κωνσταντινόπουλος, κ. Αθανασιάδης, κ. Βλαντής, κ.Παπαδόπουλος και κ. Κωνσταντινίδης, εκπρόσωπος του κ. Κουκουλόπουλου και οι κ. Σπυρόπουλος και Στημονιάρης, ως εκπρόσωποι του ΥΠΕΚΑ.

Τα θέματα όπως ανέφερε μιλώντας στο ράδιο Λέχοβο 97,1 και τα οποία συζητήθηκαν είναι:

ü      Μεταλινγιτική περίοδος.

ü      Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

ü      Αποκατάσταση εδαφών.

ü      Κατασκευή μονάδας αποθείωσης στον ΑΗΣ Αμυνταίου.

ü      Μετεγκαταστάσεις οικισμών.

ü      Περιορισμός των ρύπων.

ü      Τηλεθέρμανση.

ü      Εξαντλημένα πεδία και επαναπόδοση αυτών.

Ο κ. Βοσκόπουλος, δήλωσε ότι μεταξύ άλλων αυτό που ζητάει από την πολιτεία, είναι η εξ’ ολοκλήρου απόδοση του Τοπικού Πόρου στους ενεργειακούς Δήμους, με σκοπό τη χρήση του για τη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών. Συγκεκριμένα, για το Δήμο Φλώρινας, το ποσό του πόρου θα δοθεί αποκλειστικά και μόνο στην κατασκευή της τηλεθέρμανσης και στην προσφορά δωρεάν ηλεκτρικού ρεύματος στους κατοίκους του Δήμου Φλώρινας.

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης πραγματοποιήθηκε συνάντηση και με εκπροσώπους του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ, στην οποία υπήρξε σύμπνοια απόψεων.

Ακολουθήστε μας στο YouTube..

Ακολουθήστε μας στο YouTube..