Τα Ελευθέρια της γιόρτασε η Πτολεμαίδα

Ημ/νία Ανάρτησης: 15 Οκτωβρίου, 2015

ptolemaida eleftheria  2Με τη δέουσα επισημότητα και παλλαϊκή συμμετοχή η πόλη της Πτολεμαϊδας γιόρτασε τα Ελευθέριά της από τον τουρκικό ζυγό. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργάνωσε ο Δήμος Εορδαίας ζωντάνεψαν οι μνήμες από την πολύ σημαντική αυτή μέρα 103 χρόνια μετά την απελευθέρωση.
Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου το απόγευμα με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων σε όλα τα Μνημεία Πεσόντων από τα Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια της Πόλης και με την τέλεση Επιμνημόσυνης Δέησης στο Μνημείο Πεσόντων της Τοπικής Κοινότητας Περδίκκα , για την απελευθέρωσή της από τον Τουρκικό Ζυγό , ενώ στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου και Οσίας Παρασκευής της Επιβατινής τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, παρουσία του Δημάρχου Εορδαίας Σάββα Ζαμανίδη και εκπροσώπων φορέων της περιοχής.
ptolemaida eleftheria 3 ptolemaida eleftheria 1Ανήμερα της εορτής τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Δοξολογία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ.Θεοκλήτου , παρουσία τοπικών , πολιτικών και στρατιωτικών αρχών.
Ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Πεσόντων της Κεντρικής Πλατείας και κατάθεση στεφάνων, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η εκπαιδευτικός του 2ου ΕΠΑΛ Πτολεμαΐδας Αριστούλα Ζησάκου, η οποία εξιστόρησε το χρονικό της απελευθέρωσης της Πτολεμαΐδας με την εμπεριστατωμένη ομιλία της και οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την καθιερωμένη παρέλαση.
ptolemaida eleftheria 4Το γενναίο φρόνημα του Ελληνικού λαού με το οποίο έγραψε λαμπρές σελίδες στην ιστορία του Έθνους και τη μέγιστη ιστορική αξία της 15ης Οκτωβρίου εξήραν στα μηνύματά τους ο Μητροπολίτης κ.κ. Θεόκλητος , ο Δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης, ο Βουλευτής Θέμης Μουμουλίδης εκπροσωπώντας το Ελληνικό Κοινοβούλιο και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης.

TAGGED: Πτολεμαΐδα,