ΤΕ Ενεργειακού Κέντρου ΚΚΕ Να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των τηλεθερμάνσεων

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των τηλεθερμάνσεων

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει φέρει σαρωτικές αλλαγές στην διαβίωση των εργαζομένων αλλά ορισμένοι σχεδιασμοί προχωράν αλώβητοι όπως αυτοί της απολιγνιτοποίησης και του κλείσιμου λιγνιτικών μονάδων. Ο ανταγωνισμός μεταξύ των ενεργειακών ομίλων καλά κρατεί για το ποιος θα εντάσσει περισσότερη παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στο σύστημα ακόμα και σε συνθήκες που υπάρχει μείωση της ζήτησης.

Η σχεδιασμένη και μελετημένη απόσυρση των λινγιτικών μονάδων που ήδη έχει επιπτώσεις στην παροχή θερμικού φορτίου, θα επιφέρει τεράστιά προβλήματα στην λειτουργιά της τηλεθέρμανσης στην πόλη της Πτολεμαΐδας όσο και της Κοζάνης, την αύξηση των τιμολογίων όπως του Δήμου Αμυνταίου αλλά και την απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας.

Ο λαός της περιοχής μας να είναι σε ετοιμότητα γιατί σε συνθήκες πανδημίας η κυβέρνηση προχωράει την απολιγνιτοποίηση με μοναδικό στόχο να βγουν κερδισμένοι οι πράσινοι επιχειρηματικοί όμιλοι.
Άμεσα να εξασφαλιστεί κατά προτεραιότητα η λειτουργία των λιγνιτικών μονάδων για την κάλυψη της λειτουργίας των τηλεθερμάνσεων σε Κοζάνη, Πτολεμαΐδα και της περιοχής του Αμυνταίου.

Pin It

Αφήστε μια απάντηση