ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΙΡΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΤΡΑΧΗΛΟΥ

Ημ/νία Ανάρτησης: 24 Νοεμβρίου, 2011

Επιστημονική Εκδήλωση με θέμα: «Έγκαιρη Διάγνωση του Καρκίνου του Τραχήλου της Μήτρας» πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 23 Νοεμβρίου στις 7 το απόγευμα στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την πρόληψη του καρκίνου σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης και την υποστήριξη της Ομοσπονδίας Καρκινοπαθών Ελλάδος.

Χαιρετισμό απηύθυνε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη, κυρία Καλυψώ Γούλα, συντονιστής της εκδήλωσης και ένας εκ των ομιλητών ήταν ο Καθηγητής Μαιευτικής – Γυναικολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ΓΠΝΘ Ιπποκράτειο Αριστοτέλης Λουφόπουλος και μίλησε η Διευθύντρια Κυτταρολογικού Τμήματος του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεαγενείου Θεσσαλονίκης Χαρά Δεστούνη.

Στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την πρόληψη του καρκίνου μέσα από την κινητοποίηση και ενημέρωση του πληθυσμού προγραμματίστηκαν παρόμοιες Επιστημονικές Εκδηλώσεις σε μεγάλες πόλεις σε όλη τη χώρα, ενώ από τις 10 Οκτωβρίου ξεκίνησε η περιοδεία των «Κινητών Μονάδων Ενημέρωσης για την Έγκαιρη Διάγνωση του Καρκίνου» σε περίπου 140 περίπου Κέντρα Υγείας δήμων που ολοκληρώνεται στις 10 Δεκεμβρίου 2011.

Με αφορμή την παρουσία των Κινητών Μονάδων διανέμεται ενημερωτικό υλικό και προσκαλούνται οι γυναίκες να κάνουν δωρεάν τεστ Παπανικολάου.  Πληροφορίες για το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο στη διεύθυνση:

http://www.anticancer.gov.gr/

Ακολουθήστε μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας στο YouTube