Τη σύμβαση για τον Τεχνικό Σύμβουλο στο έργο της αποκατάστασης των πρώην Μ.Α.Β.Ε. υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας

Ημ/νία Ανάρτησης: 27 Μαΐου, 2011

zidani-metaleia

Τη σύμβαση για την τεχνική και επιστημονική υποστήριξη της ολοκλήρωσης του έργου αποκατάστασης των αποθέσεων στα πρώην Μεταλλεία Αμιάντου στο Ζιδάνι Κοζάνης, υπέγραψε σήμερα Παρασκευή 27 Μαΐου 2011, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής.
Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 200.000 € είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη», στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ και αφορά την παροχή υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου για την υλοποίηση της Β’ φάσης του έργου «Αποκατάσταση των αποθέσεων στα πρώην Μεταλλεία Αμιάντου στο Ζιδάνι Κοζάνης», προϋπολογισμού 13.950.000 €.
Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής ήδη εκπονείται η μελέτη για την Γ’ φάση του έργου που περιλαμβάνει την αποκατάσταση του συνόλου των ρυπασμένων κτιριακών εγκαταστάσεων των πρώην «ΜΑΒΕ», προεκτιμώμενου προϋπολογισμού 35.000.000 €.
«Πρόκειται για το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργο της χώρας το οποίο θα αποκαταστήσει πλήρως το σύνολο της έκτασης των ΜΑΒΕ, με συνολικό προϋπολογισμό που θα φθάσει περίπου τα 50.000.000 €» υπογράμμισε ο κ. Δακής. 

Ακολουθήστε μας στο Facebook..

Ακολουθήστε μας στο Facebook..