Τηλεδιάσκεψη κλιμακίου της Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ Εορδαίας με τον δήμαρχο Εορδαίας Παναγιώτη Πλακεντά

ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΗΣ Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΟΡΔΑΙΑΣ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΛΑΚΕΝΤΑ  – ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

Στα πλαίσια  της υπεύθυνης αντιπολιτευτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ κατά την περίοδο της κρίσης του κορονοϊού δηλ. αφενός στηρίζοντας τα υγειονομικά μέτρα σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών και αφετέρου με την εξαγγελία ολοκληρωμένης και κοστολογημένης πρότασης οικονομικών μέτρων με εμπροσθοβαρή χαρακτήρα για να κρατηθεί η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΡΘΙΑ, προγραμματίσαμε μια σειρά τηλεδιασκέψεων με φορείς, Σωματεία, Συλλόγους εργαζομένων  κ.α της περιοχής μας  ούτως ώστε να στηρίξουμε με θέσεις, προτάσεις και δράσεις αλληλεγγύης, τους πολίτες της Εορδαίας να  βγουν  και από αυτή την κρίση με τις λιγότερες δυνατόν, απώλειες.

Η πρώτη λοιπόν τηλεδιάσκεψη  πραγματοποιήθηκε σήμερα 15-4-2020, με τον Δήμαρχο Εορδαίας κ. Πλακεντά Παναγιώτη, μέσω skype. Στην αρχή της διάσκεψης η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ,ενημερώθηκε απο τον Δήμαρχο για τις ενέργειες που έγιναν απο την πλευρά του δήμου, για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού,όπως απολυμάνσεις, στήριξη ευπαθών ομάδων, στήριξη Ρομά κ.λ.π. και στη συνέχεια έγιναν οι τοποθετήσεις απο τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Εορδαίας, τα οποία χώρισαν τα θέματα σε δύο μεγάλες κατηγορίες.

Στην πρώτη κατηγορία ήταν τα θέματα που χαρακτηρίστηκαν ως «τριπλός κορωνοϊός» και ήταν τα θέματα του Νοσοκομείου, του Πανεπιστημίου και της Απολιγνιτοποίησης, γιατί όπως φαίνεται θα επηρεάσουν άσχημα και την επόμενη μέρα της Εορδαίας. Το μεν Νοσοκομείο δείχνει να μη στηρίζεται, ούτε από την κυβέρνηση, ούτε και από την Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας, γιατί ενώ είναι Νοσοκομείο Αναφοράς, δεν έχει ακόμη Πνευμονολόγο σε μια πανδημία που προκαλεί δύσκολες πνευμονίες και η Περιφέρεια αγόρασε μηχάνημα μοριακής ανάλυσης για άλλο Νοσοκομείο και όχι για το Νοσοκομείο αναφοράς ολόκληρης της Δυτικής Μακεδονίας.

Αυτά  σε συνδυασμό με τα θέματα του Πανεπιστημίου, όπου η κυβέρνηση ακύρωσε τη δημιουργία της προγραμματισμένης τρίτης παραϊατρικής σχολής και δεν συζητά καθόλου για την σχολή Πολιτικής Προστασίας στην ΑΕΒΑΛ, δίνουν την πεποίθηση στους κατοίκους της περιοχής, ότι εγκαταλείπεται το σχέδιο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, να γίνει η Πτολεμαΐδα το Ιατρικό κέντρο της Δυτικής Μακεδονίας.

Το τρίτο μεγάλο θέμα ήταν αυτό της Απολιγνιτοποίησης, ένα θέμα που θα αποτελέσει την ταφόπλακα της περιοχής. Θα περίμενε κανείς απο την κυβέρνηση, με τη δική της λογική (που είναι αντίθετη απο τη λογική της περιοχής) να ζητήσει απο την Ευρώπη τουλάχιστον παράταση χρόνου για τη ΔΕΗ, μια και είναι δεδομένο οτι η πανδημία θα προκαλέσει μεγάλη ύφεση και θα μπούμε σε χρόνια όπου το κράτος θα χρειάζεται φθηνή ενέργεια, φθηνές και σίγουρες τηλεθερμάνσεις και βέβαια καμία ενεργειακή εξάρτηση από άλλες χώρες. Αντ΄αυτού ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε ευθαρσώς οτι η απολιγνιτοποίηση θα συνεχιστεί κανονικά.

.           Στη συνέχεια τέθηκε απο τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ η δεύτερη σειρά των θεμάτων, όχι γιατί είναι θέματα ήσσονος σημασίας αλλά γιατί αφορούν όλους του δήμους της χώρας και φυσικά το δήμο Εορδαίας. Αυτά ήταν ο «Φιλόδημος» που η κυβέρνηση του άλλαξε το όνομα σε Αντ. Τρίτσης και ταυτόχρονα ανέστειλλε ενταγμένα στο ΕΣΠΑ έργα αξίας 8 δισ. ευρώ, κάτι που θα πλήξει όλους τους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας, άρα και τον δικό μας, ήταν επίσης το μεγάλο θέμα της Παιδείας, όπου η κυβέρνηση ακολουθεί απολύτως επικοινωνιακή πολιτική και μόνον και αφού έδωσε τα προσωπικά δεδομένα καθηγητών και μαθητών στην Αμερικάνικη πολυεθνική Cisco Webex, (χωρίς να ερωτηθούν), ισχυρίζεται οτι όλα γίνονται κανονικά, ενώ υπάρχει θέμα και συνταγματικότητας, λόγω έλλειψης ισότητας στις δυνατότητες των μαθητών αλλά και των διδασκόντων, αφού κάποιοι δεν έχουν υπολογιστή και γενικώς επαρκή εξοπλισμό.

Τέλος αναφερθήκαμε στις ευπαθείς ομάδες και  στις τεράστιες οικονομικές και άλλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, καθώς και στο τεράστιο  κοινωνικό πρόβλημα που έχει οξυνθεί έντονα σ’ αυτή την συγκυρία,  αυτό της κακοποίησης των γυναικών.

Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ Εορδαίας προς τον Δήμαρχο  είναι:

-Αγορά μηχανήματος Μοριακής Ανάλυσης για το Μποδοσάκειο

-Εγρήγορση, ενημέρωση  και κινητοποιήσεις των πολιτών για το Πανεπιστήμιο, το Μποδοσάκειο,  τη ΔΕΗ και την Τηλεθέρμανση.

-Ενίσχυση  με Η/Υ στους οικονομικά αδύναμους μαθητές, αφού  η Κυβέρνηση αδιαφορεί.

-Δημιουργία δομής για κακοποιημένες γυναίκες.

Τέλος τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσαν τη διαθεσιμότητα τους για αλληλεγγύη και εθελοντισμό στις μεγάλες ανάγκες για αντιμετώπιση του κορωνοϊού και ο Δήμαρχος δήλωσε ότι είναι θετικός σ’ όλα αυτά. Επομένως, η πρώτη τηλεδιάσκεψη χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα εποικοδομητική και χρήσιμη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωνει και σ’ αυτή την κρίση ΠΑΡΩΝ!!

ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

Pin It

Αφήστε μια απάντηση