Την Κυριακή στις κάλπες με το ερώτημα «Ναι» ή «Όχι» στην πρόταση των δανειστών

Ημ/νία Ανάρτησης: 28 Ιουνίου, 2015

kalpes-11Με ψήφους 178 υπέρ του «Ναι» έναντι 120 υπέρ του «Όχι» και δύο απών η Βουλή ενέκρινε τα ξημερώματα της Κυριακής την πρόταση της κυβέρνησης για διεξαγωγή δημοψηφίσματος.«Ναι» ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και της Χρυσής Αυγής. Έτσι, οι Έλληνες πολίτες οδηγούνται στις κάλπες την ερχόμενη Κυριακή 5 Ιουλίου, με το ερώτημα «Ναι» ή «Όχι» στην πρόταση των δανειστών.

Μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου παρέδωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο το πρακτικό της διαδικασίας στη Βουλή και εντός της ημέρας αναμένεται να υπογράψει τη διαδικασία για το δημοψήφισμα.

Σε επιλογή ελπίδας, αξιοπρέπειας, Δημοκρατίας αλλά και εθνικής ομοψυχίας, κάλεσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη Βουλή, επισημαίνοντας ότι σήμερα χρειάζεται τόλμη, θάρρος, αρετή, πατριωτισμός. Κάθε απόπειρα να μετατραπεί το δημοψήφισμα απόρριψης του μνημονίου σε δημοψήφισμα για το νόμισμα υπονομεύει την ίδια δημοκρατική διαδικασία, ξεκαθάρισε ο Πρωθυπουργός δηλώνοντας προς όλους ότι η Ελλάδα δεν είναι ούτε επισκέπτης ούτε φιλοξενούμενος στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα

Η πρόταση της κυβέρνησης για δημοψήφισμα σέρνει την Ελλάδα έξω από την Ευρωζώνη, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς κατά την τεταμένη συζήτηση στη Βουλή.

Η ομιλία του διακόπηκε ωστόσο έπειτα από «εξέγερση» των βουλευτών της ΝΔ, οι οποίοι κάλεσαν την Ζωή Κωνσταντοπούλου να κατέβει από τα έδρανα, υποστηρίζοντας ότι ο κανονισμός της απαγορεύει να μιλά ως βουλευτής και ταυτόχρονα να προεδρεύει της Βουλής.

Ο κ. Σαμαράς κατέβηκε λίγο αργότερα από το βήμα. «Δεν είσαι δικτάτορας, είσαι πρόεδρος της Βουλής» είπε στην κ. Κωνσταντοπούλου.

Η πρόεδρος της Βουλής παραδέχτηκε το λάθος της κατέβηκε τελικά από το προεδρείο και ο κ. Σαμαράς επανήλθε.

TAGGED: Οικονομία, Πολιτική,