Την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς διασχίζει από χθες η Ποδηλασία Αγάπης για τη Συγκέντρωση Τροφίμων

SONY DSC

Την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς διασχίζει από χθες η Ποδηλασία Αγάπης για τη Συγκέντρωση Τροφίμων.
Στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς βρίσκονται από χθες Δευτέρα 09 Σεπτέμβρη οι τρεις Κύπριοι ποδηλάτες, στο πλαίσιο της πανελλαδικής – παγκύπριας ποδηλατοδρομίας που τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, με φιλανθρωπικό σκοπό.
Στην πόλη της Καστοριάς τους υποδέχτηκαν χθες το βράδυ ο Αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Σαββόπουλος, τοπικά σωματεία, σύλλογοι και εθελοντές ποδηλάτες, ενώ έτυχαν θερμής υποδοχής από τους κατοίκους στις Τοπικές Κοινότητες όπου διέσχισαν.
Η ποδηλασία ξεκίνησε την 01 Σεπτέμβρη 2013 από την Κομοτηνή και έχει περάσει από Ξάνθη, Καβάλα, Σέρρες, Θεσσαλονίκη, Γιαννιτσά, Βέροια, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, ενώ συνεχίζοντας τη διαδρομή της μετά την Καστοριά σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος, θα καταλήξει στην Κύπρο στις 11 Οκτωβρίου 2013.

SONY DSC

Κατά την υποδοχή τους στο Διοικητήριο ο Αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Σαββόπουλος συνεχάρη τους ποδηλάτες για το εγχείρημά τους και σημείωσε χαρακτηριστικά «Είναι μια πρωτοβουλία που αξίζει πραγματικά συγχαρητήρια. Ως Περιφέρεια προσπαθήσαμε να στηρίξουμε την κίνηση αυτή των ποδηλατών με τη συγκέντρωση τροφίμων τόσο στην Καστοριά όσο και στο Άργος Ορεστικό. Θα πρέπει όμως η προσπάθεια αυτή να στηριχθεί και από όλους τους πολίτες καθώς η πραγματικότητα είναι ότι υπάρχουν συμπολίτες μας, τόσο Έλληνες όσο και Κύπριοι, που έχουν ανάγκη»

Ευχαριστημένοι από τον κόσμο δηλώνουν οι ποδηλάτες «Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πολύ συγκινητική. Η αγάπη τους δεν μας άφηνε να φύγουμε από τα χωριά που περνούσαμε» δήλωσε ο Ανδρέας Ονησιφόρου, ένας εκ των ποδηλατών και συνέχισε λέγοντας «Η ποσότητα των τροφίμων είναι τεράστια και αυτό μας δίνει δύναμη για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε. Μέχρι σήμερα η συνολική ποσότητα που έχει συγκεντρωθεί είναι γύρω στους 7 με 8 τόνους. Στόχος μας είναι να συγκεντρώσουμε 120 τόνους. Από αυτούς οι 80 θα διανεμηθούν στην Ελλάδα και 40 τόνοι στην Κύπρο. Υπάρχει τεράστια ανάγκη στην Κύπρο γιατί με όλα όσα συνέβησαν τον Μάρτιο με τις τράπεζες έχει αυξηθεί ραγδαία η ανεργία και πάρα πολύς κόσμος δεν έχει τα προς το ζην»

SONY DSC

Σήμερα το πρωί, οι ποδηλάτες, λίγο πριν την αποχώρηση τους από την πόλη μας, ευχαρίστησαν τον Αντιπεριφερειάρχη για τη φιλοξενία του, ενώ του απένειμαν αναμνηστικό έπαινο για τη στήριξη της προσπάθειά τους.
Να σημειωθεί, τέλος, πως σε όλη τη διαδικασία της καλύτερης δυνατής υποδοχής και φιλοξενίας των ποδηλατών στην περιοχή μας συνέβαλαν: η 15η Ταξιαρχία Πεζικού Kαστοριάς, η Aστυνομία, ο Δήμος Καστοριάς και Άργους Ορεστικού, το Εθελοντικό Τμήμα Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΤΑΚ), η Ραδιολέσχη Καστοριάς, πολιτιστικοί σύλλογοι, σωματεία, εθελοντές ποδηλάτες, καθώς και απλοί πολίτες.

Pin It

Αφήστε μια απάντηση