Γιαννιτσοπούλου υποψήφια Δήμαρχος Αμυνταίου
ΡΟΖΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Το ALTER TRIP προωθεί τον προσβάσιμο τουρισμό στη Διασυνοριακή περιοχή Ενημερωτική εκδήλωση στην Φλώρινα

Ημ/νία Ανάρτησης: 1 Ιουνίου, 2023

Το ALTER TRIP προωθεί τον προσβάσιμο τουρισμό στη Διασυνοριακή περιοχή

Το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση «Infoday» στο πλαίσιο του έργου “Alternative Touristic Experience” με ακρωνύμιο ALTER TRIP. Το Infoday θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023, στις 11:00 π.μ. στο Ξενοδοχείο Lingos στη Φλώρινα.

Σκοπός της ενημερωτικής εκδήλωσης είναι να προωθήσει τις δράσεις του έργου για τον προσβάσιμο τουρισμό σε οργανισμούς και πολίτες της διασυνοριακής περιοχής. Το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης), ως εταίρος στο έργο ALTER TRIP,  στοχεύει να ενισχύσει τις εμπειρίες εναλλακτικού τουρισμού στην περιοχή.

Το ALTER TRIP είναι ένα έργο που επικεντρώνεται στον σχεδιασμό εναλλακτικών τουριστικών εμπειριών με έμφαση στην προσβασιμότητα και τη βιωσιμότητα. Έτσι, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί η φύση του έργου και οι στόχοι του. Επιπλέον, θα πραγματοποιηθεί μια διαδραστική συζήτηση για τον προσβάσιμο τουρισμό και την αειφόρο τουριστική ανάπτυξη στη διασυνοριακή περιοχή, συμπεριλαμβανομένων των προκλήσεων και των προοπτικών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα παραδοτέα του έργου περιλαμβάνεται η διεξαγωγή μελέτης με επίκεντρο την ανάλυση της προσβασιμότητας των φυσικών και ιστορικών μνημείων. Αυτό το παραδοτέο καλύπτει το θεσμικό πλαίσιο για την προσβασιμότητα. Στην εκδήλωση αυτή θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση για τη φυσική και ψηφιακή προσβασιμότητα σε μουσεία και χώρους με ιστορικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον, καλύπτοντας το θεσμικό πλαίσιο, την τρέχουσα κατάσταση και τις καλές πρακτικές.

Αυτή η ενημερωτική εκδήλωση αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για φορείς, οργανισμούς και άτομα που ενδιαφέρονται για τον προσβάσιμο τουρισμό να λάβουν πληροφορίες για το έργο ALTER TRIP και να συμμετάσχουν σε πολύτιμες συζητήσεις για τη βελτίωση των τουριστικών εμπειριών στη διασυνοριακή περιοχή.

Δείτε το πρόγραμμα

ALTER TRIP Infoday Agenda Florina

Alter Trip

Σχετικά με το έργο ALTER TRIP

Το έργο ALTER TRIP φιλοδοξεί να μετατρέψει τη διασυνοριακή περιοχή σε έναν προσβάσιμο και χωρίς αποκλεισμούς τουριστικό προορισμό και να υποστηρίξει τη βιώσιμη ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο κάντε κλικ εδώ.

Το έργο «ALTER TRIP» συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εθνικούς πόρους των συμμετεχουσών χωρών στο πλαίσιο του Προγράμματος Interreg IPA-CBC “Ελλάδα – Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας” 2014-2020.

 

www.altertrip.eu |  http://www.ipa-cbc-programme.eu/

TAGGED: ALTER TRIP, Φλώρινα,