Το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας θα πραγματοποιήσει ειδική συνεδρίαση στην Πτολεμαΐδα με θέμα την απολιγνιτοποίηση.

Έπειτα από πρόταση του Δημάρχου Εορδαίας το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας θα πραγματοποιήσει ειδική συνεδρίαση στην Πτολεμαΐδα, με θέμα την απολιγνιτοποίηση.

Κατόπιν πρότασης του Δημάρχου Εορδαίας Παναγιώτη Πλακεντά, η οποία στάλθηκε προ 4 ημερών με επιστολή, η Εκτελεστική Επιτροπή της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας αποφάσισε ομόφωνα την πραγματοποίηση ειδικής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της, με μοναδικό θέμα την ενεργειακή μετάβαση της χώρας, η οποία θα λάβει χώρα στην Πτολεμαΐδα, εντός του Γενάρη του 2022.

 

Πιο συγκεκριμένα ο Παναγιώτης Πλακεντάς με επιστολή του προς την ΚΕΔΕ στις 15 Νοεμβρίου του 2021, αιτήθηκε ειδική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της με μοναδικό θέμα την μεταλιγνιτική περίοδο, η οποία να πραγματοποιούνταν στην Πτολεμαΐδα, σε συνεργασία με την ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας και το Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων.

 

Επίσης με το ίδιο αίτημα ο Δήμαρχος Εορδαίας πρότεινε την κλήση και του Προεδρείου της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ προκειμένου να δημοσιοποιηθούν και οι θέσεις της Ομοσπονδίας των εργαζομένων της Επιχείρησης.

Pin It

Αφήστε μια απάντηση