Το εργατικό κέντρο για τον φετινό εορτασμό της πρωτομαγιάς

Ημ/νία Ανάρτησης: 29 Απριλίου, 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΑΛΕΣΜΑ

Απεργιακή – Αγωνιστική και Ιστορική είναι η 1η Μάη για το  εργατικό κίνημα, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους,  τους ανέργους της χώρας μας, όπως και για τους εργαζόμενους, τους εκμεταλλευόμενους και καταπιεσμένους όλου του κόσμου.

Στην Ευρώπη και σ ́ όλο τον κόσμο, τα εργατικά δικαιώματα  δέχονται ολομέτωπη επίθεση αμφισβήτησης και κατάργησης  απ ́ τις ευρωπαϊκές και παγκόσμιες νεοφιλελεύθερες ισοπεδωτικές πολιτικές, γι  ́αυτό και οι εργαζόμενοι απεργούν σε όλο τον πλανήτη την 1η Μάη.

Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε είναι επίκαιρα τα αιτήματα και οι  διεκδικήσεις της εργατικής τάξης απ ́το εκμεταλλευτικό και  καταπιεστικό καπιταλιστικό σύστημα. Η παγκοσμιοποίηση και  οι λεγόμενες «αγορές» πανίσχυρες, ανεξέλεγκτες και κυρίαρχες, προσπαθούν να επιβάλλουν στους λαούς και στις χώρες  τους νόμους του κέρδους και της ασύδοτης εκμετάλλευσης,  ακυρώνοντας τα συνδικάτα και τις κοινωνικές κατακτήσεις.

Ιδιαίτερα για τους Έλληνες εργαζόμενους η Πρωτομαγιά αποτελούσε και αποτελεί σταθμό και αφετηρία μνήμης, τιμής  και αγώνα για τα βασικά και θεμελιώδη εργατικά, κοινωνικά  και δημοκρατικά δικαιώματα των δυνάμεων της εργασίας, των συνταξιούχων, των ανέργων που δοκιμάζονται σκληρά και βάναυσα από τις Κυβερνητικές και Τροϊκανές πολιτικές.

Τιμώντας τους πρωτοπόρους αγωνιστές του εργατικού κινήματος, όλους εκείνους που θυσιάστηκαν διαχρονικά για τα μεγάλα και ιερά δικαιώματα της τάξης μας, όλους εκείνους που υπερασπίστηκαν με την ίδια τη ζωή τους τη ∆ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, τη ∆ΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, την ΙΣΟΤΗΤΑ, την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και την ΕΙΡΗΝΗ  οφείλουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να δώσουμε αγωνιστικό-απεργιακό παρόν στο κάλεσμα των συνδικάτων την Μ.Τετάρτη 1η Μάη.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΙΣ 10:00 π.μ.

ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΦΛΩΡΙΝΑ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013                                                         ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Ακολουθήστε μας στο Facebook..

Ακολουθήστε μας στο Facebook..
TAGGED: Φλώρινα,