Το μεγαλύτερο ηλεκτρονικό «περίπτερο» στον κόσμο και στη Βιβλιοθήκη Κοζάνης

Ημ/νία Ανάρτησης: 20 Μαρτίου, 2013

Το μεγαλύτερο ηλεκτρονικό «περίπτερο» στον κόσμο και στη Βιβλιοθήκη Κοζάνης!

 

 

Στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας, στις 19 Μαρτίου 2013, το FutureLibrary (http://futurelibrary.gr) παρουσίασε την ηλεκτρονική πλατφόρμα PressDisplay .

 

Την πλατφόρμα παρουσίασαν εκ μέρους της εκδότριας εταιρίας ο Mark Ritchie (Director of Library Sales & Distribution) και ο James Fairbotham (Market Development Manager).

 

Το PressDisplay αποτελεί το μεγαλύτερο ηλεκτρονικό «περίπτερο» στον κόσμο, παρέχοντας πρόσβαση σε περισσότερες από 2.200 δημοφιλείς εφημερίδες από 97 χώρες, σε 54 γλώσσες και αποτελεί κάτι παραπάνω από έναν απλό ιστότοπο με εφημερίδες. Προσφέρει ισχυρά εργαλεία περιήγησης, ανάγνωσης, αναζήτησης ακόμα και ακρόασης καθιστώντας την ανάγνωση μια απολαυστική εμπειρία.

 

Στο πλαίσιο της αναβάθμισης του ρόλου των Βιβλιοθηκών σε όλη την Ελλάδα, με αποκλειστική χρηματοδότηση από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», το FutureLibrary ξεκίνησε το 2013 μία πιλοτική εφαρμογή της ηλεκτρονικής πλατφόρμας PressDisplay και έτσι σήμερα μπορούν να διαβάσουν και να επεξεργαστούν 2.200 δημοφιλείς εφημερίδες από 97 χώρες του κόσμου, επισκέπτες επιλεγμένων Βιβλιοθηκών της Ελλάδας, που είναι μέλη του FutureLibrary.

 

Αυτή η υπηρεσία θα παρέχεται δωρεάν και στους επισκέπτες της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης.