Τροπολογίες  Π. Πέρκα σχετικά με το σεισμό της Φλώρινας της 9ης Ιανουαρίου 2022, αναφορικά με την εφάπαξ ενίσχυση των πληγέντων και τη μοριοδότηση υποψήφιων στις πανελλαδικές εξετάσεις

Η Πέτη Πέρκα κατέθεσε δύο βουλευτικές τροπολογίες – προσθήκες στο σ/ν του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με τίτλο: «Πρότυπες προτάσεις για έργα υποδομής και λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών». Η κ. Πέρκα θα υποστηρίξει  τις δύο τροπολογίες, ασκώντας την απαιτούμενη πολιτική πίεση, στο πλαίσιο της νομοθετικής διαδικασίας κατά  τη συζήτηση του ανωτέρω νομοσχεδίου, το  οποίο θα συζητηθεί αύριο, Πέμπτη 3 Μαρτίου 2022 και θα μεταδοθεί ζωντανά από το κανάλι της Βουλής των Ελλήνων καθώς και από τα social media της Πέτης Πέρκα και του ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας.

Η πρώτη αφορά στη χορήγηση εφάπαξ ενίσχυσης πληγέντων στο σεισμό της 9ης Ιανουαρίου 2022 στη Φλώρινα (διαβάστε εδώ). Η δεύτερη αφορά στη μοριοδότηση των υποψήφιων πανελλαδικών εξετάσεων 2022, της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας (διαβάστε εδώ).

Είναι απαράδεκτη η καθυστέρηση και τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης για την Περίπτωση της Φλώρινας, καθώς και η πλήρης αδιαφορία που δείχνει για τους πολίτες της Φλώρινας. Η κυβέρνηση της ΝΔ μεταχειρίζεται τους πολίτες της Φλώρινας ως πολίτες Β΄ κατηγορίας, ξεχασμένους. Αυτό δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε. Η Φλώρινα ακούγεται πλέον. Καταρχήν δεν έχει εκδοθεί ακόμα το ΦΕΚ οριοθέτησης σεισμόπληκτης περιοχής, το οποίο είναι η βάση για όλες τις ενέργειες. Επίσης ακόμα δεν έχουν προχωρήσει και οι άδειες επισκευής σεισμοπλήκτων κτισμάτων και η χορήγηση της αναλογούσας Στεγαστικής Συνδρομής (80% Δωρεάν Κρατική Αρωγή και 20% Άτοκο Δάνειο) βάσει της κείμενης νομοθεσίας.

Pin It

Αφήστε μια απάντηση