Βγαίνει από τα συρτάρια η Παράκαμψη Γιαννιτσών και Χαλκηδόνας με κόστος 200εκατ.ευρώ

Βγαίνει από τα συρτάρια η Παράκαμψη Γιαννιτσών και Χαλκηδόνας με κόστος 200εκατ.ευρώ

Βγαίνει και επίσημα από τα συρτάρια ένα από τα πλέον μεγάλα και δαπανηρά οδικά έργα της χώρας. Η Παράκαμψη Γιαννιτσών και Χαλκηδόνας, έργο που είναι αίτημα των φορέων της περιοχής για δεκαετίες δείχνει να παίρνει μπρος, μιας και εξασφαλίστηκε πρόσφατα ποσό 10 εκατ. ευρώ, από το υπουργείο Οικονομίας, για την κήρυξη των απαλλοτριώσεων.

Σήμερα το απόγευμα θα βρεθεί στην περιοχή ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος αναμένεται να εξαγγείλει την εκκίνηση της χρηματοδότησης για τα έργα των παρακάμψεων Χαλκηδόνας και Γιαννιτσών, που έχουν συνολικό κόστος που αγγίζει τα 200εκατ.ευρώ.

Το εγχείρημα δεν είναι εύκολο μιας και θα χρειαστεί η συνεργασία του Υπ.ΥΠΟΜΕ με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Υπ.Οικονομίας για να βρεθούν οι απαραίτητοι πόροι (προφανώς από την μεγάλη αναθεώρηση του ΕΣΠΑ το 2018) για να μπορέσει το έργο να δημοπρατηθεί και να κατασκευαστεί.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του Υπ.ΥΠΟΜΕ στην επίσκεψη αυτή ο κ.Σπίρτζης θα αναφερθεί και στην επικαιροποίηση της μελέτης σκοπιμότητας του Προαστιακού Σιδηροδρόμου Θεσσαλονίκης – Έδεσσας, μέσω Γιαννιτσών και την
παράκαμψη προς Αριδαία.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Το έργο είναι μελετητικά ώριμο ενώ θεωρείται έργο ουσίας για την ασφαλή μετακίνηση των αλλά και τις σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές που θα έχει, όπως η αύξηση των επισκεπτών στην περιοχή, η γρήγορη και ασφαλής μεταφορά των αγροτικών προϊόντων από και προς την Πέλλα και το εντονότερο ενδιαφέρον για επιχειρηματικότητα και επενδύσεις στην περιοχή. Είναι ένας δρόμος εθνικής σημασίας, ένα διεθνές – διευρωπαϊκό δίκτυο, που συνδέει την Πέλλα με τη Θεσσαλονίκη, την Π.Ε. Φλώρινας και την Π.Γ.Δ.Μ.
Πηγή: ypodomes.com

Pin It

Αφήστε μια απάντηση