Βίντεο: Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου το μεγάλο συλλαλητήριο στην Φλώρινα για την ΔΕΗ…ΔΥΝΑΜΙΚΑ, ΚΟΙΝΑ, ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΑ

Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου το μεγάλο συλλαλητήριο στην Φλώρινα για την ΔΕΗ
ΔΥΝΑΜΙΚΑ, ΚΟΙΝΑ, ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΑ

δείτε τα βίντεο με τις τοποθετήσεις στη συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου στην Φλώρινα

Ο κύβος ερρίφθη την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το μεγάλο συλλαλητήριο στην Φλώρινα για τις εξελίξεις στη ΔΕΗ που επηρεάζουν άμεσα την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας.
Αυτό επιβεβαιώθηκε στη συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου στην Φλώρινα

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Καρυπίδης ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Σέλτσας οι αντιπεριφερειάρχες Στέφανος Μπίρος και Κώστας Γέρου, περιφερειακοί σύμβουλοι κκ Γιάννης Κιοσές, Γεωργία Ζεμπιλιάδου, Σωτήρης Βόσδου, οι δήμαρχοι Μεγαλόπολης, Φλώρινας, Εορδαίας, Κοζάνης εκπρόσωπος του δήμου Αμυνταίου τα σωματεία ενέργειας υπηρεσιακοί παράγοντες και κάτοικοι της περιοχής.

Όλοι αναφέρθηκαν στην ανάγκη για ενότητα και ενιαία γραμμή όμως δεν έλειψαν οι διαξιφισμοί και η ένταση ιδιαίτερα κατά την τοποθέτηση των κυβερνητικών βουλευτών.
Το μεγάλο στοίχημα είναι η μαζική συμμετοχή των κατοίκων της δυτικής Μακεδονίας

Δείτε τα βίντεο με τις τοποθετήσεις

Στο κοινό δελτίο τύπου που εξεδόθη αναφέρονται τα εξής :

 ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΕΗ

Σε φάση υλοποίησης μπαίνει ο αγώνας ενάντια στην πώληση μονάδων της ΔΕΗ
με μοναδικό σύνθημα: ΔΥΝΑΜΙΚΑ, ΚΟΙΝΑ, ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΑ

Φλώρινα 21.11.2017

Η διάλυση της ΔΕΗ και το ξεπούλημα των μονάδων της δεν αποτελεί ζήτημα των τοπικών κοινωνιών αλλά μείζον Εθνικό θέμα και ως τέτοιο αντιμετωπίζεται.
Η διαμόρφωση μιας κοινής στρατηγικής, δυναμικής, αποτελεσματικής και συνεπώς ικανής να επιφέρει το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα, αποτέλεσε τον βασικό προσανατολισμό της συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου που έχει συσταθεί στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με στόχο να αντικρουστεί το σενάριο πώλησης μονάδων της ΔΕΗ.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στον απόηχο αντίστοιχης διαδικασίας που έγινε τις προηγούμενες ημέρες στην Μεγαλόπολη, με τη συμμετοχή των Δημάρχων Μεγαλόπολης και Εορδαίας και στο πλαίσιό της αποφασίστηκε η σύσταση Κοινού Συντονιστικού Οργάνου στο οποίο θα συμμετέχουν οι Περιφερειάρχες Δυτικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου, οι Αντιπεριφερειάρχες Κοζάνης, Φλώρινας, Αρκαδίας, οι Δήμαρχοι των Ενεργειακών Δήμων και η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ με τα Σωματεία μέλη της.

Στο κομμάτι του προγραμματισμού-σχεδιασμού, σε πρώτη φάση αποφασίστηκε:
 Να αποσταλεί επιστολή, με αποδέκτες το σύνολο των κοινοβουλευτικών κομμάτων, όπου θα αποτυπώνεται και θα τεκμηριώνεται η κάθετη αντίθεση στο εγχείρημα πώλησης του στρατηγικού στόλου της ΔΕΗ.
 Η πραγματοποίηση συλλαλητηρίου στην πόλη της Φλώρινας τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου (ημέρα προστάτιδας των λιγνιτωρύχων) και αντίστοιχο συλλαλητήριο στην πόλη της Μεγαλόπολης, σε ημερομηνία που θα αποφασιστεί το επόμενο διάστημα.


 Να λάβουν χώρα δυναμικές κινητοποιήσεις και εκδηλώσεις, τον χαρακτήρα και τον χρόνο των οποίων θα σχεδιάζει και θα δρομολογεί η ΓΕΝΟΠ μαζί με τα σωματεία μέλη της.
Από την ίδρυσή της η ΔΕΗ το 1950, συνδέθηκε άρρηκτα με τα λιγνιτικά κέντρα και με το ηλεκτρικό ρεύμα ως κοινωνικό αγαθό. Διαχρονικά, με αγώνες και διαρκή προσπάθεια, η σχέση μεταξύ: επιχείρησης- ενεργειακών κέντρων-λιγνίτη- ηλεκτρικού ρεύματος, κρατήθηκε σε μία ισορροπία με ευεργετικά αποτελέσματα σε Εθνικό επίπεδο.

Σήμερα, 67 χρόνια μετά, είναι προφανές ότι δεν υπάρχει η παραμικρή διάθεση να επιδειχθεί καμία ανοχή και καμία κατανόηση σε οποιονδήποτε, που για οποιονδήποτε λόγο, θελήσει να κλονίσει τη σχέση που έχει δημιουργηθεί και πόσο μάλλον να της αλλάξει τελείως χαρακτηριστικά.
Ο αγώνας είναι δύσκολος και μακρύς αλλά είναι ΚΟΙΝΟΣ και η δυναμική που του προσδίδει αυτή η συλλογικότητα είναι το δυνατό μας χαρτί για να αποτραπεί η πώληση μονάδων της ΔΕΗ.

Pin It

Αφήστε μια απάντηση