Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για δωρεάν φιλοξενία σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς του Δήμου Φλώρινας

Ημ/νία Ανάρτησης: 6 Αυγούστου, 2015

eordaia-paidikoiΞεκίνησαν οι αιτήσεις για δωρεάν φιλοξενία σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Φλώρινας

Για πρώτη χρονιά φέτος ο δήμος Φλώρινας, στο πλαίσιο του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής», έχει εξασφαλίσει επιπλέον 465 θέσεις δωρεάν δημιουργικής απασχόλησης (αθλητισμού, πολιτισμού, Η/Υ, ξένων γλωσσών και ενισχυτικής διδασκαλίας) σε παιδιά ηλικίας 5-12 ετών, σε 9 νέες δομές Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης.

Από την Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015, μέχρι και τη Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015, μπορούν να προσέρχονται οι ενδιαφερόμενοι γονείς για την υποβολή της αίτησης προκειμένου να ενταχθούν τα παιδιά τους στα δωρεάν προγράμματα φιλοξενίας στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, όπως επίσης και στα δεκάδες προγράμματα των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) του Δήμου στο πλαίσιο του προγράμματος της ΕΕΤΑΑ.

Στήριξη των εργαζόμενων γονέων
Με την εξασφάλιση των εκατοντάδων δωρεάν θέσεων στους δημοτικούς βρεφικούς-παιδικούς σταθμούς και στα ΚΔΑΠ, ο Δήμος συμβάλλει δυναμικά στη στήριξη των εργαζόμενων γονέων, καθώς απαλλάσσονται από μεγάλες δαπάνες που στην αντίθετη περίπτωση θα επιβαρύνονταν, δήλωσε ο Δήμαρχος Γιάννης Βοσκόπουλος, ενώ από την άλλη συμβάλλουμε αποφασιστικά στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, στην πλειοψηφία τους νέοι επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων, τόνισε ο Δήμαρχος.

Όπως είναι γνωστό, το πρόγραμμα απευθύνεται στις μητέρες που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα, είναι αυτοαπασχολούμενες ή άνεργες, με στόχο τη διατήρηση των θέσεων εργασίας ή τη διευκόλυνσή τους στην αναζήτηση εργασίας. Από το πρόγραμμα εξαιρούνται οι τακτικοί και αορίστου χρόνου υπάλληλοι του δημοσίου, των ΝΠΔΔ, καθώς και οι μόνιμοι και αορίστου χρόνου υπάλληλοι των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού.

Τα φιλοξενούμενα παιδιά μπορούν να απολαύσουν εντελώς δωρεάν υπηρεσίες φύλαξης, δημιουργικής απασχόλησης, ωδείου, αθλητισμού (ποδόσφαιρο, μπάσκετ κλπ.), πολιτιστικών δραστηριοτήτων (θέατρο, σκάκι, εκμάθηση παραδοσιακών χορών), εκμάθηση ξένων γλωσσών και ηλεκτρονικών υπολογιστών, βοήθειας στο σχολικό διάβασμα, ενώ θα παρέχεται και συμβουλευτική υποστήριξη στους γονείς.

Αιτήσεις και δικαιολογητικά
Για την ασφαλή εξυπηρέτηση των ενδιαφερόμενων γονέων, ο Δήμος Φλώρινας έχει στη διάθεση των πολιτών και φέτος το σύνολο των κοινωνικών του υπηρεσιών, εξειδικευμένα στελέχη τα οποία θα βοηθούν τους γονείς στον προέλεγχο των δικαιολογητικών και τη συμπλήρωση των αιτήσεων.
Στο πλαίσιο αυτό, οι δημοτικές υπηρεσίες του Δήμου θα λειτουργούν καθημερινά από τις 9 το πρωί έως και τις 8 το βράδυ και τα Σαββατοκύριακα.

TAGGED: Φλώρινα,