Ξεκίνησε η σίτιση των φιλοξενούμενων παιδιών στο Δημοτικό Βρεφονηπιακό Σταθμό και στο 2ο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Πτολεμαΐδας

Ξεκίνησε η σίτιση των φιλοξενούμενων παιδιών στο Δημοτικό Βρεφονηπιακό Σταθμό και στο 2ο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Πτολεμαΐδας του Δήμου Εορδαίας.

Μία ακόμα δέσμευση της δημοτικής αρχής Εορδαίας υλοποιήθηκε, καθώς από την 1η Φεβρουαρίου 2022 ξεκίνησε η σίτιση στο Δημοτικό Βρεφονηπιακό Σταθμό που βρίσκεται στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο και στο 2ο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Πτολεμαΐδας.

 

Η σίτιση των βρεφών και των νηπίων που φιλοξενούνται περιλαμβάνει χορήγηση τόσο πρωινού όσο και μεσημεριανού γεύματος, ενώ το πρόγραμμα διατροφής καταρτίζεται από τον Παιδίατρο του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Πολιτικής Πολιτιστικής Ανάπτυξης και Παιδείας του Δήμου Εορδαίας.

Να σημειωθεί ότι τα γεύματα δίδονται με την αυστηρή τήρηση των πρωτοκόλλων υγιεινής και ασφαλείας, με την παροχή πάντα φρέσκων προϊόντων.

 

Ο αριθμός των φιλοξενούμενων εξυπηρετούμενων παιδιών στις παραπάνω δομές είναι 30 βρέφη και 52 νήπια, ενώ το πρόγραμμα σίτισης θα εφαρμοστεί και στους υπόλοιπους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς Εορδαίας που βρίσκονται στις Κοινότητες τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Τέλος να τονίσουμε ότι στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα το ΚΟΙΠΠΑΠ Δήμου Εορδαίας θα προβεί σε διοργάνωση ενημερωτικών ομιλιών και εκπαιδευτικών δράσεων από διατροφολόγους, με θέμα την υγιεινή διατροφή που πρέπει να υιοθετείται από τα πρώτα παιδικά χρόνια.

Pin It

Αφήστε μια απάντηση