Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Αμυράς από Αμύνταιο: Λύνουμε θέματα που ήταν μετέωρα για δεκαετίες (βίντεο & φωτο)

Ημ/νία Ανάρτησης: 19 Ιανουαρίου, 2023

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Αμυράς  επισκέφτηκε την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας  συμμετέχοντας σε τέσσερις ανοιχτές συσκέψεις στη Φλώρινα, την Βεύη, την Σιταριά και το Αμύνταιο.

Στο Αμύνταιο υποδέχτηκε τον κ Αμυρά ο Δήμαρχος Άνθιμος Μπιτάκης και του παρέδωσε ένα υπόμνημα με τον προγραμματισμό του δήμου για θέματα αρμοδιότητας του στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συζήτηση με τους προέδρους και εκπροσώπους φορέων του δήμου και έγινε ένας γόνιμος διάλογος για το θέμα των δασικών χαρτών και την ανάπτυξη των ΑΠΕ στην περιοχή.

Ο κ Αμυράς ενημέρωσε για τις αποφάσεις της Κυβέρνησης για τους δασικούς χάρτες  τη νομοθετική διάταξη που θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή η οποία  αναμένεται να επιλύσει τα ζητήματα των εκχερσωμένων εκτάσεων και τέλος την παροχή καυσόξυλων στους κατοίκους νωρίτερα και σε μεγαλύτερες ποσότητες.

Νωρίτερα συμμετείχε σε συσκέψεις στην Αντιπεριφέρεια με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Γιώργου Κασαπίδη και τον δήμο Φλώρινας.

Με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Αμυρά συναντήθηκαν  στο Διοικητήριο της Π.Ε. Φλώρινας, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης και ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Σωτήρης Βόσδου, την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023.

Τον Υφυπουργό συνόδευε ο Βουλευτής Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης, ενώ στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης, ο Δήμαρχος Φλώρινας Βασίλης Γιαννάκης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Φλώρινας Κωνσταντίνος Ρόζας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ιωάννης Κιοσές, ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ ΝΔ Φλώρινας Νίκος Ευαγγέλου και η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μαρία Τσιατούρα.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης ενημέρωσε τον  Υφυπουργό για τα θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του, καθώς και για την εξέλιξη των έργου αναφορικά με την προστασία και την ανάδειξη του περιβάλλοντος της περιοχής.

Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός ενημερώθηκε για τις καινοτόμες δράσεις βιοποικιλότητας, όπως τη διαχείριση καλαμιώνων με βιολογικά μέσα και τη διαχείριση της γρίπης των πτηνών στις λίμνες των Πρεσπών. Ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Σωτήρης Βόσδου αναφέρθηκε σε ζητήματα εφαρμογής της δασικής νομοθεσίας και ζήτησε στενότερη συνεργασία με τον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) για την περιοχή των Πρεσπών.

Ο Υφυπουργός κατά την τοποθέτηση του χαρακτήρισε την Φλώρινα θησαυροφυλάκιο βιοποικιλότητας, το οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί με γνώμονα την αειφορία, σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα είναι αρωγός του μοντέλου διαχείρισης των καλαμιώνων που εφαρμόζεται στην περιοχή, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα προληπτικών καθαρισμών δασών «Antinero» και τη δυνατότητα ένταξης δασικών δρόμων της Π.Ε. Φλώρινας, υπογράμμισε τις μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει στους δασικούς χάρτες, καθώς και τη νομοθετική διάταξη που θα ψηφιστεί άμεσα και αναμένεται να επιλύσει τα ζητήματα των εκχερσωμένων χωραφιών.

Στο κλείσιμο της συνάντησης ο Υφυπουργός εξέφρασε τη βεβαιότητα του για τη συνέχιση της αγαστής συνεργασίας, μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας και του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

TAGGED: Αμύνταιο, Αμυράς Γιώργος, Πολιτική, Φλώρινα,